NESRETNA ŽIVOTINJA

NEOBIČNA DRAMA ČAKOVEČKOG GRADONAČELNIKA Ukrali mu obiteljskog psa pa ga ucjenjivali!

Kovač je sve prijavio policiji, jer, kako je rekao, ne da se ucjenjivati
 Željko Hajdinjak / Cropix

Čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču u utorak je iz obiteljske kuće nestao djeci najdraži član obitelji, jednogodišnji francuski buldog, piše e-Međimurje.

- Kao i sve večeri prije spavanja, djeca su dozivala psa, no nije se oglasio. Jednostavno je nestao. Naravno, pomislili smo da je odlutao te smo pretražili cijeli kvart - rekao je gradonačelnik Kovač. - Djeca su mi jako vezana za tog psa, te sam drugi dan ujutro krenuo dati oglas preko radio postaja, nastavio je Kovač.

No, susjed mu je rekao da po kvartu operiraju kradljivci te da je moguće da su ga oni odnijeli. Provjeravajući, Kovač je doznao da je pas uistinu ukraden te da je završio u pribislavečkom romskom naselju. Tamošnji mještani su mu čak ponudili i informacije kod koga se pas nalazi, ali samo uz plaćanje novčane naknade. Štoviše, kad su saznali kome je pas ukraden, "cijena informacije" je porasla.

Kovač je sve prijavio policiji, jer, kako je rekao, ne da se ucjenjivati, a način na koji su mu ponudili "kupnju informacije", naveo ga je na sumnju da se radi o uhodanoj kriminalnoj praksi.

- Ako se tako odnose prema meni koji sam javna osoba, mogu misliti kakve sve neugodnosti doživljavaju ostali građani koji se nađu u takvoj situaciji, naglasio je Kovač.

Na kraju, pas je pronađen odbačen u Maloj Subotici, gdje je, kako su kazali stanovnici naselja, kradljivci odvezli psa kad su shvatili kome su ga ukrali. Na žalost, životinja je imala vidljive ozljede nastale zlostavljanjem, te su je odmah odveli veterinaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:51