NESREĆA NA A1

Neoprezna vožnja dovela do sudara kamiona i automobila u kojem su ozlijeđene dvije osobe

Do sudara je došlo kada se 25-godišnji Slovenac za volanom automobila iz nepoznatih razloga prestao kretati sredinom prometne trake

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima jučerašnje teške prometne nesreće na autocesti A1.

Do sudara automobila i kamiona došlo je oko 8.50 sati kada je 25-godišnji državljanin Slovenije upravljao automobilom u smjeru jugozapada i iz nepoznatih razloga se na dvadesetom kilometru + 500 metara prestao kretati sredinom prometne trake. Zbog toga je svojom Škodom Superb slovenskih registracija naletio na kamion marke Man varaždinske registracije, a kojim je upravljao 51-godišnjak.

Vozač kamiona kretao se drugom kolničkom trakom u istom smjeru, a usljed naleta automobila je sletio na meki teren kanala oborinskih voda, gdje se kamion ubrzo i prevrnuo. Vozač automobila je također sletio s kolnika na meki teren.

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 61-godišnji putnik u kamionu i trenutno se nalazi u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Vozač kamiona je lakše ozlijeđen, a pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Karlovac.

Zbog prometne nesreće jučer se na autocesti A1 stvorila velika kolona, a intervenirali su iz JVP Karlovac i izvukli ozlijeđene osobe iz kamiona. Vrlo brzo su na mjesto nesreće stigli i zagrebački vatrogasci.

Policija je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila 25-godišnjeg slovenskog vozača automobila kojeg sumnjiče za počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:23