OZLIJEDIO DIJETE (10)

Nepalac iz veterinarske stanice u Dugoj Resi ukrao 10 eura pa provalio u kuću. No, ondje je imao neočekivani doček

Dugoreška policija je zasukala rukave i otkrila počinitelja te ga predala uz kaznene prijave pritvorskom nadzorniku

Ilustracija uhićenja

 Damjan Tadic/Cropix

Zbog teške krađe i pokušaja istog (ne)djela te nanošenja tjelesnih ozljeda desetogodišnjem djetetu, narednih mjesec dana iza rešetaka karlovačkog zatvora provest će 25-godišnji državljanin Nepala.

Policija je, naime, kroz kriminalističko istraživanje, dotičnog mladića povezala s provalom iz druge polovice studenog u veterinarsku stanicu u Dugoj Resi.

Točnije, sumnja se da je 25-godišnjak između 14 sati 23. studenog i 11 sati 25. studenog nasilno otvorio vrata veterinarske čekaonice s ciljem da se nepripadno okoristi.

Po ulasku u prostor, opet je uz primjenu sile otvorio vrata dežurstva za izdavanje svjedodžbi te je završio na 1. katu objekta gdje je nasilno otvorio vrata i prostorije računovodstva. Rezultat cijele akcije je krađa 10 eura koje je ukrao s radnog stola i s kojima je otišao vani.

Zatim je, sumnja policija, 18. prosinca između 6.45 i 6.58 sati odlučio provaliti u obiteljsku kuću, također u Dugoj Resi. Nogom i kamenom razbio je staklo na prozoru u prizemlju obiteljske kuće te je po ulasku u predvorje, odšetao do dnevnog boravka gdje je ispreturao stvari.

No tu je imao neočekivani doček. U sobi je zatekao i desetogodišnjeg školarca kojeg je odgurnuo i pritom lakše ozlijedio nakon čega je pobjegao praznih ruku kroz razbijeni prozor kroz koji je i ušao.

Dugoreška policija je zasukala rukave i otkrila počinitelja te ga predala uz kaznene prijave pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage karlovačkog Županijskog suda je prihvatio prijedlog tužiteljstva te odredio Nepalcu jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:32