NOVI KRAK PLJAČKE

Nepoznata tvrtka Rade Škugor: Ulog 20.000 kuna, nema zaposlenih, čista dobit - 9,5 milijuna!

Spomenutu zaradu od 9,5 milijuna kuna majka od Damira Škugora je, kao jedina osnivačica tvrtke, naravno, zadržala za sebe

Rada Škugor

 Volim Šibenik/youtube Screenshot/

Rada Škugor, majka uhićenog direktora Ine Damira Škugora i supruga "najbogatijeg" šibenskog umirovljenika Dane Škugora na čiji je račun, prema optužbi USKOK-a, sjelo nepunih pola milijarde kuna izvučenih iz Ine, i sama se može pohvaliti značajnim poslovnim rezultatima.

Mediji su već izvještavali o tome kako se Rada Škugor bavi prodajom pribora za šivanje te da ima tvrtku 3 D-company d.o.o. osnovanu 1995. godine i registriranu za čitav niz djelatnosti, od 1. siječnja i za trgovanje plinom. No, unatoč takvoj registraciji za trgovinu plinom nije imala potrebnu dozvolu HERA-e, pa se u praksi tim poslom nije mogla ni baviti. Značajnijeg poslovanja nije imala, malo je poslovala s dobitkom, a malo s gubitkom.

Međutim, Rada Škugor je pred sam kraj 2020. godine osnovala još jednu tvrtku, Tri D Rada d.o.o., koja je također bila registrirana za sve i svašta, pa tako i za trgovinu plinom, opskrbu električnom energijom i slično. Ni ona nije imala dozvole za te poslove, ali je prošle godine ostvarila zapanjujuće poslovne rezultate, odnosno prihod od 23,74 milijuna kuna. Prema bonitetnom izvješću te tvrtke, Tri D Rada d.o.o. se u 2021. godini probila među vodeće tvrtke u Hrvatskoj u segmentu "trgovina na malo tekstilom u specijaliziranim prodavaonicama". Po udjelu u toj djelatnosti prema ukupnom prihodu našla se na četvrtom mjestu iza Decathlona Zagreb, Vitapura i tvrtke Angelo, dok je po udjelu u djelatnosti prema dobiti prije oporezivanja zasjela na drugo mjesto odmah iza Decathlona.

Naime, Tri D Rada lani je spomenute prihode od 23,74 milijuna kuna ostvarila uz ukupne rashode od 12,2 milijuna kuna te je imala brutto dobit od 11,54 milijuna kuna, odnosno oko 9,5 milijuna kuna čiste dobiti nakon oporezivanja. S obzirom da nije imala nikakve imovine osim osnivačkog uloga od 20.000 kuna, dakle ni prodajne prostore, niti zaposlenike, čini se da je tvrtka zapravo lani kupila određene tekstilne proizvode za 12 milijuna kuna i nekome ih prodala po praktično dvostrukoj cijeni.

Iz javno dostupnih poslovnih podataka nije moguće doznati s kim je Tri D Rada trgovala, kao ni konkretnije o kojoj bi se robi radilo.

U svakom slučaju član uprave Tri D Rada, a to je bila Rada Škugor, nakon obavljenog posla 4. studenog prošle godine gasi tvrtku, donijevši "odluku o prestanku društva po skraćenom postupku bez likvidacije", koji je potom proveo nadležni Trgovački sud.

Spomenutu zaradu od 9,5 milijuna kuna Rada Škugor je kao jedina osnivačica tvrtke, naravno, zadržala za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2024 15:57