PROMETNA NESREĆA

Nepoznati vozač u Međimurju usmrtio pješaka pa pobjegao s mjesta nesreće

Za njim osim policije tragaju i pripadnici čakovečkog HGSS-a

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Pedesetpetogodišnji pješak poginuo je u prometnoj nesreći koja se u četvrtak navečer dogodila na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, a zasad nepoznati vozač koji je muškarca usmrtio pobjegao je s mjesta nesreće i za njim osim policije tragaju i pripadnici čakovečkog HGSS-a.

Međimurska policija izvijestila je da se nesreća dogodila nešto poslije 19 sati na kolniku županijske ceste između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca.

Nepoznati je vozač upravljao automobilom čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste u smjeru Kuršanca, a brzinu vožnje nije prilagodio gustoći prometa i vidljivosti. Automobilom je udario u 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te nije bio označen izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Nakon udara, pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se nepoznati vozač pješke udaljio s mjesta prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti.

„Sumnjamo o kome se radi, indicije postoje, ali ne možemo biti sto posto sigurni da je riječ o toj osobi, s obzirom da nam osoba nije dostupna i u bijegu je”, rekao je Hini glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal.

Za vozačem se intenzivno traga, a u traganju osim policije sudjeluju i pripadnici HGSS-a.

Na mjestu nesreće liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt pješaka, a očevid je u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec i prometnim vještakom, obavila nadležna državna odvjetnica te je naložila obdukciju nakon čega je tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

Zbog očevida, od 19.27 do 23.30 sati županijska cesta između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca bila je zatvorena, a sav se promet odvijao okolnim prometnicama.

Zbog počinjenja kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, protiv zasad nepoznate osobe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:19