HEP-u ZADAO POSLA

Nespretni penzioner rezao grane u svom dvorištu pa slučajno bez struje ostavio dva naselja

69-godišnjak je motornom pilom uređivao drveće, no u jednom trenutku jedna je odrezana grana pala na kabel od električnog voda

Motorna pila; ilustracija

 Yann Avril/Biosphoto Via Afp

Da će režući grane na stablu u svome vrtu uspjeti doslovno ostaviti bez struje dva naselja, 69-godišnji muškarac nije mogao ni sanjati.

Naime, oko 13.20 sati u subotu na području općine Oprisavci, 69-godišnjak je motornom pilom uređivao drveće u dvorištu. Pilio je grane, no u jednom trenutku jedna je odrezana grana pala na kabel od električnog voda.

- Zbog oštećenja navedenog voda došlo je do prekida isporuke električne energije za oko 1500 korisnika u dva naselja. Nestanak struje je u jednom naselju trajao oko dva i pol sata, a u drugom naselju pet minuta. Djelatnici Hrvatske elektroprivrede su sanirali navedena oštećenja - kažu iz PU brodsko-posavske.

Za umirovljenika tu agoniji nije kraj jer policija nastavlja utvrđivati sve činjenice i okolnosti vezane za kazneno djelo uništenje ili oštećenje javnih naprava, nakon čega će uslijediti odgovarajuća prijava protiv njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:20