STRAVIČNA PROMETNA

Nesreća kod Okučana: Vozač ignorirao znak stop pa poginuo, druga osoba zadobila teške ozljede

Iz PU brodsko-posavske kažu da je njihov Operativno komunikacijski centar dojavu o tragediji zaprimio oko 10.17 sati

Ilustracija/ Policija

 Cropix/

Satima je trajao očevid kod Okučana gdje se danas oko 10.15 sati dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je jedna osoba izgubila život, dok se za život druge intenzivno bore liječnici u bolnici.

Policija je utvrdila da je 74-godišnji vozač upravljao vozilom križevačkih registarskih oznaka pristupnom cestom A3 od naplatne postaje Okučani u smjeru raskrižja s državnom cestom D5.

- Dolaskom do raskrižja 74-godišnjak je ušao na kolnik, skrećući pritom u lijevo, unatoč postavljenom prometnom znaku „obavezno zaustavljanje“, dok se na cesti s prednošću prolaska kretao 56-godišnji vozač teretnog automobila s prikolicom. Došlo je do udara prednjeg lijevog dijela kamiona u lijevi bočni dio osobnog automobila, kažu iz PU brodsko-posavske.

Od siline naleta na mjestu je poginuo 74-godišnji umirovljenik, dok je njegova životna družica u teškom stanju, s ozljedama opasnim po život, prevezena u novogradišku bolnicu.

Vozač kamiona je također ozlijeđen, no on je nakon saniranih lakših ozljeda otpušten na kućnu njegu.

Osim policije i Hitne pomoći, na mjestu intervencije svoj obol su dali i pripadnici DVD Okučani koji su iz smrskanog lima izvlačili unesrećeni par.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:07