policija objavila detalje

Nesreću kod Klisa izazvao pijani 18-godišnjak bez vozačke: I prije tragedije je skrivio sudar

Autom se zabili u parkirano teretno vozilo pa pobjegao s mjesta nesreće
Nesreća, Ilustracija
 Matija Djanjesic/Cropix

Jedna je osoba smrtno stradala, a dvije su osobe ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se u petak navečer dogodila kod Klisa, izvijestila je jučer splitska policija koja je danas objavila detalje.

- U odnosu na prometnu nesreću koja se dogodila sinoć na području Klisa u kojoj je smrtno stradao 19-godišnjak, a 20-godišnjak je zadobio teške i po život opasne ozljede, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom. Utvrđeno je postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Dalje napominju kako 18-godišnjak koji je izazvao nesreću nije imao vozačku dozvolu te je bio pod utjecajem alkohola.

- Brzinom koja nije bila prilagođena gustoći prometa, na cesti ŽC 6253 udario je u stražnji dio vozila koje se nalazilo na začelju pratnje izvanrednog prijevoza i u vučno vozilo, kažu iz policije.

Nakon što je izazvao nesreću pobjegao je te će, kažu iz policije, biti prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to jer "nije prilagodio brzinu vozila, napustio je mjesto nesreće, nije oštećenima ostavio osobne podatke i podatke o vozilu, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te upravljao vozilom pod utjecajem alkohola".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:14