PROCES ZA PROCESOM

Nestvarne brojke: Pogledajte koliko je pravnih postupaka Milan Popović pokrenuo protiv Severine i njenih bližnjih...

Popović je protiv Vučković pokrenuo 17 kaznenih i 34 parnična postupka, što prvostupanjskih, što drugostupanjskih

Severina

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Srpski poduzetnik Milan Popović pokrenuo je više od 80 pravnih postupaka protiv svoje bivše zaručnice pjevačice Severine Vučković i njoj bliskih ljudi, piše Telegram.

Među tim su pravnim postupcima kaznene i prekršajne prijave, izvanparnični postupci, ovršni postupci, zahtjevi za revizijom upućeni Vrhovnom sudu, prijave centrima za socijalni radi, disciplinski postupci protiv njezinih odvjetnika, tužbe protiv menadžera te tužba protiv nećakinje koja s pjevačicom živi.

Uz to, Popović je slao pisma predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, Hrvatskom saboru te Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Tražio je i postupanje pravobraniteljice za zaštitu djece, a obratio se i pučkoj pravobraniteljici.

Popović je protiv Vučković pokrenuo 17 kaznenih i 34 parnična postupka, što prvostupanjskih, što drugostupanjskih. Desetak je puta Severinu prekršajno prijavljivao za obiteljsko nasilje, no sve su te prijave odbačene. Protiv nje pokrenuo je i četiri ovršna postupka.

Srpski je poduzetnik od nadležnog Centra za socijalnu skrb više puta tražio da provodi mjere nadzora nad roditeljskom skrbi Severine i konstantno im upućuje podneske s raznim zahtjevima.

Vrhovnom sudu Republike Hrvatske obratio se tri puta.

Nakon što je Popović Severinine odvjetnike prijavio odvjetničkim komorama u Hrvatskoj i Srbiji, pokrenuto je sedam postupaka. Međutim, sve su te prijave odbačene.

Popovićevi su odvjetnici pisane prijetnje poslali na adrese petero pjevačičinih bliskih prijatelja, a novinare je prijavljivao Sudu časti Hrvatskog novinarskog društva.

Više postupaka pokrenuo je protiv Severininog menadžera Tomice Petrovića. Međutim, od njih je ili odustao ili ih je izgubio. Njezinu je nećakinju tužio jer je na društvenoj mreži Facebook objavila jedan tekst iz jednog medija.

Popović je Severininu nećakinju pod izlikom da je nepodobna za njegovog sina više puta prijavio Centru za socijalnu skrb.

Poduzetnik je do sada nekoliko puta zatražio izuzeće sudaca Općinskog građanskog suda u Zagrebu. U posljednje je dvije godine to napravio četiri puta, ustvrdio je Telegram.

Severina i njezin sin Aleksandar vještačeni su do sada tri puta.

Telegram navodi da je hrvatska tvrtka Milana Popovića kupila kuću preko puta Severinine na koju je prije te transakcije bila postavljena širokopojasna kamera. Pjevačica je to prijavila Agenciji za zaštitu osobnih podataka koja je rekla da se kamera ima ukloniti. Kamera, međutim, nije uklonjena, a nekadašnji je vlasnik kuće postao je direktor u Popovićevim tvrtkama.

Podsjetimo, veza Popović i Vučković počela je krajem 2010. godine. Zajedno su se u javnosti prvi puta pojavili u Budvi 2011. godine. Popović je pjevačice te godine i zaprosio. Krajem ljeta 2011., doznalo se da je Severina trudna. Pjevačica je 20. veljače 2012. godine u splitskoj bolnici rodila sina Aleksandra.

O prvim navodnom problemima između Popović i Vučković počelo se pisati nedugo nakon što se Aleksandar rodio. Zaruke su raskinuli u listopadu 2012. godine. Iako su ljeto 2013. godine proveli zajedno, vezu su na koncu okončali u kolovozu 2013. godine. Otad se bore za skrbništvo nad sinom Aleksandrom.

Severina je u utorak na Instagramu objavila ulomak iz Telegramova teksta te stihove pjesme "Ne lomite mi bagrenje" novosadskog pjevača i kantautora Đorđa Balaševića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:23