ŠTETA 15 MILIJUNA KUNA

NEVIĐENA PREVARA Uplašio klijenta ovrhom, pa ga naveo da mu daruje dvije nekretnine i auto

Osijek, 160708.Hrpa eura - ilustracija za mito i korupciju.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom, piše Slobodna Dalmacija.

Sumnja se da je od svibnja do studenog 2012. počinio kazneno djelo prijevare, na štetu 66-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je s osumnjičenikom sklopio ugovor o reguliranju međusobnih prava, prema kojem se osumnjičenik obvezao pomoći mu u rješavanju poslovnih problema, ishodovanju kredita, te brinuti o njegovim interesima u postupcima pred državnim tijelima, obzirom da oštećeni nije poznavao pravne propise.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 47-godišnjak oštećenom prezentirao netočne podatke, između ostalog i to da mu je pokrenuta ovrha nad nekretninama, te ga je, održavajući istog u zabludi, naveo da potpiše ugovor kojim mu je oštećeni darovao dvije nekretnine i vozilo, kako bi navedenu imovinu sačuvao od ovrhe. Osumnjičenik je nakon toga jednu nekretninu prodao, a novac zadržao za sebe.

Materijalna šteta se cijeni na iznos od oko 15 milijuna kuna. Protiv 47-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Doveden je pritvorskom nadzorniku, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:09