NAPAD U DUBROVNIKU

NEVIĐENI HOROR NA STRADUNU 'Trudnicu je gurnuo na pod, udario nogom i vikao: 'Smeće, zaklat ću te!''

Protiv muškarca (50) je zbog nanošenja tjelesne ozljede trudnici podnešena kaznena prijava DORH-u

DUBROVNIK - U ponedjeljak oko 18 sati na Stradunu je došlo do incidenta u kojem je lakše ozlijeđena jedna osoba i samo stjecajem sretnih okolnosti nije bilo i težih posljedica, javlja dubrovački.hr.

Naime, dok su se mimoilazili šetajući pse; Dubrovkinja (37) u visokom stupnju trudnoće i sugrađanin (50) uslijedio je međusobni napad pasa od kojih je onaj u vlasništvu trudnice bio bez dok je drugi pas bio s povodcem.

Dok su ih pokušavali razdvojiti muškarac je odgurnuo rukama trudnicu koja je uslijed toga pala na tlo i zadobila lakše tjelesne ozljede a prva liječnička pomoć pružena joj je u dubrovačkoj bolnici gdje je ubrzo prebačena.

Protiv sugrađanina je zbog nanošenja tjelesne ozljede trudnici podnešena kaznena prijava DORH-u. Zbog nepridržavanja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno zbog nepropisne šetnje psa bez povodca ženi je uručen obvezni prekršajni nalog.

Događaju je kao svjedok nazočila i djevojka koja nam je opisala događaj što je na trenutke ličio sceni horor-filma: - Šetala sam s dvije prijateljice Stradunom kad smo čule lavež i vrisku te smo se okrenule upravo kad su se psi napali. Mislim da je njen pas napao njegovoga a ona je stajala poviše njih i pokušavala ih razdvojiti. Čovjek ju je gurnuo i udario nogom ali, iako mi se to učinilo, nisam sigurna da ju je pogodio u trbuh.

Dok je bila na tlu uhvatio je njenog psa za ogrlicu i bacio ga u zrak na drugu stranu Straduna i uopće ne obrativši pažnju na ženu uzeo svog psa i gledao je li mu se što dogodilo. Nije se potrudio ni pomoći ženi da ustane te smo pritrčale nas tri i pomogle joj. Uzele smo i njenog psa a dok je ustajala razotkrila se vindjakna i tek tada smo vidjele da je trudnica, navodno u sedmom mjesecu trudnoće.

Zgrožene, pitale smo čovjeka kako može tako nešto uraditi trudnici da bi nam uzvratio "Seljanke, ne derite se! Smeća jedna, zaklat ću vas! Ništa me nije briga, moj je pas napadnut!"

Nije se nikome ispričao zbog vrijeđanja te je zbog napada na psa, a ne trudnice pozvao policiju koja je po dolasku uzela izjave, javlja dubrovački.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:39