KAZNENE PRIJAVE

NEVJEROJATAN SLUČAJ REKETARENJA U SPLITU Od maloljetnika u šest mjeseci iznudili 75.000 kuna, tukli su ga i prijetili mu da će ga baciti sa zgrade

Ilustracija
 Hanza media

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i dvojicom 19-godišnjaka, piše Slobodna Dalmacija.

Sumnja se da su, korištenjem saznanja kako jedan maloljetnik ima kod sebe gotovinu od par stotina kuna u siječnju prošle godine, lažno ga optužili za novčani dug i zaprijetili fizičkim napadom ukoliko im ne preda iznos od 500 kuna.

Nakon što im je iz straha prvi put predao novac, nastavili su s lažnim optuživanjem i ucjenama te daljnjim iznuđivanjem novca. U više navrata su ga fizički napali, a jednom prilikom doveli na rub balkona katnice i prijetili da će ga baciti.

Iz straha za svoj život maloljetnik je u više navrata od siječnja do lipnja prošle godine osumnjičenima predao ukupno 75 tisuća kuna na ime nepostojećeg duga.

Protiv trojice osumnjičenih za kazneno djelo Iznude nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnijeta je kaznena prijava, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2021 02:00