KRIM ISTRAŽIVANJE

Nezadovoljni podstanar u Rovinju otvorio plinsku bocu i zapalio kuću: Vatra uništila apartman

Materijalna šteta, koja je nastala vlasnicama, procjenjuje se na više stotina tisuća kuna
 Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 69-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

image
Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook

Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara dovršili očevid u obiteljskoj kući u naselju Kokuletovica te su utvrdili da je eksplozija bila namjerno izazvana.

Naime, 69-godišnjak je 21. listopada u nekoliko prostorija apartmana, uz pomoć zapaljive tekućine, izazvao plamen na nekoliko mjesta te je došlo do eksplozije smjese zraka i plina, kojeg je prethodno otpustio iz plinskih boca.

image
Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook

Nakon eksplozije, požar se ubrzo rasplamsao te je apartman u potpunosti uništen, dok su u susjednom apartmanu nastala znatna oštećenja. Materijalna šteta, koja je nastala vlasnicama, procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku istrage u petak priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Kako neslužbeno doznaje 24sata, kuću u kojoj je boravio kao podstanar, zapalio je zbog loših odnosa s vlasnicama.

image
Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook
image
Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 14:33