PREDATORI U ISTRI

Nijemac uhvaćen kako snima golo dijete dok se tuširalo, Belgijac snimao djecu u naturističkom kampu

S obzirom da je riječ o stranim državljanima pa postoji opasnost od bijega ali i ponavljanja djela, prijeti im dugo toplo ljeto iza rešetaka.

Rt Kamenjak

 Goran Sebelic/Cropix

S ljetom i morskim radostima na hrvatske plaže stižu i, nažalost, seksualni manijaci te pedofili. Istarska policija je, u dva odvojena slučaja, privela i uhitila 61-godišnjeg njemačkog državljanina i 57-godišnjeg belgijskog državljanina koje se sumnjiči za iskorištavanje djece za pornografiju.

Prema kaznenoj prijavi, razvratni Nijemac je 7. lipnja oko 19 sati u kampu na području Premanture snimao golo dijete dok se tuširalo.

Belgijski državljanin je, pak, tog istog dana u poslijepodnevnim satima uhvaćen kako mobitelom snima i fotografira djecu u naturističkom kampu. Zaštitari su ga, srećom, po dojavi brzo uspjeli zaustaviti i zadržati do dolaska rovinjskih policajaca.

- U cilju pronalaska predmeta koji se povezuju s počinjenjem kaznenog djela, temeljem naloga nadležnog suda u oba slučaja obavljene su pretrage prostora, vozila i mobilnih uređaja koje osumnjičeni koriste - kažu iz PU istarske koji su dvojicu stranaca predali uz kaznene prijave pritvorskom nadzorniku.

Iduće je na potezu pulsko tužiteljstvo o kojem ovisi hoće li za dvojicu stranih državljana od suca Županijskog suda u Puli zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora. A s obzirom da je riječ o stranim državljanima pa postoji opasnost od bijega ali i ponavljanja djela, prijeti im dugo toplo ljeto iza rešetaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:37