ŠOU U OKOLICI UMAGA

Nijemac umalo istukao djelatnike hitne koji su mu došli pomoći, no tu nije stao, a ni u policijskoj postaji...

Krenuo je i prema policijskom službeniku koji je nad počiniteljem uporabio sredstva prisile

Vozilo hitne pomoći/Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Umag s Ispostavom Buje proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 49-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku.

Naime, nakon što je ekipa hitne pomoći u četvrtak navečer, oko 22.30 sati pristigla na intervenciju u mjestu Katunari Pisini kako bi pružili liječničku pomoć 49-godišnjem Nijemcu koji je pao sa stepenica, muškarac ih je fizički napao.

Kada su se djelatnici hitne medicinske pomoći sklonili u svoje vozilo, 49-godišnjak je počeo udarati po vozilu, a s ludovanjem nije prestao ni nakon dolaska policije.

Vikao je, odbijao suradnju te je krenuo prema policijskom službeniku koji je, radi sprječavanja daljnjeg otpora i mogućeg napada na sebe, uporabio nad počiniteljem sredstva prisile, priopćila je PU istarska.

Policijski službenici priveli su 49-godišnjaka u policijsku postaju, gdje se muškarac nastavio protupravno ponašati, lupajući po vratima prostorije za zadržavanje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, policija je izvijestila kako se protiv osumnjičenog podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:33