UHODIO PJEVAČICU

Nina užasnuta: ‘Zašto me stavljate u ovu poziciju!? Ne želim sjediti kraj njega, bojim se‘

Dajte se uozbiljite. Zar smo došli ovdje pričati o tom zidiću?, rekla je pjevačica iznervirana pitanjima
Ilija M. i Nina Badrić
 Srdjan Vrancic/CROPIX

- Ja ne želim s ovim čovjekom biti u sudnici. Ja se njega bojim. Zašto me stavljate u ovu situaciju? Zar nije dovoljno da me godinama uhodi i stalka - rekla je u ponedjeljak uznemireno pjevačica Nina Badrić po ulasku u sudnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, gdje traje suđenje Iliji M. (57), umirovljenom muškarcu koji ju je dvije godine uhodio od Zagreba sve do Hvara te joj slao pisma i pjesme.

image
Nina Badrić
Srdjan Vrancic/CROPIX

Na to je sudac, kako bi Badrić mogla u miru dati iskaz i prisjetiti se okolnosti zbog kojih su se svi našli u sudnici, Iliju M. uputio izvan sudnice.

Pjevačica je ostala kod iskaza danog u tužiteljstvu kad je detaljno opisala da joj je slao pisma i pjesme te joj dolazio na zagrebačku i hvarsku adresu, a uočila ga je i na Braču.

Odgovarajući na pitanja Krešimira Čule, odvjetnika okrivljenog, odgovara li na poruke i komentare obožavatelja koji joj pišu na društvenim mrežama, Badrić je rekla da "odgovara tu i tamo, a da znaju odgovoriti i administratori koji joj vode društvene mreže”.

image
Nina Badrić
Srdjan Vrancic/CROPIX

Potom je Čulu zanimalo je li osobno odgovorila na neke komentare Ilije M. ili je pak to u njezino ime učinio administrator i je li njegove poruke uopće čitala.

- Ne, koliko se sjećam, ja nisam. Ali znam da sam bila zatrpana objavama Ilije M., a to njegovo prezime dosta je poznato u Hrvatskoj. Moguće je da mu je odgovorio administrator, ali to se lako da provjeriti - rekla je Badrić otkrivši da čita komentare osoba koje osobno poznaje.

Osvrnuvši se na dio optužbe da joj je Ilija M. dolazio na zagrebačku adresu stanovanja, Čule ju je pitao gdje je točno uslijedio taj susret, odnosno je li bio ispred zgrade ili ispred vrata stana u stubištu.

- Zvonio je na moje zvono na ulaznim vratima zgrade. Vidjela sam na kameri sijedog čovjeka koji me godinama proganja, a kako sam bila u izlasku, sišla sam odmah te sam ga ljudski zamolila da me ostavi na miru i zaprijetila policijom. Prepala sam se. Tupim staklenim pogledom gledao je u mene i rekao mi da ima ljubavne pjesme za mene. Doći na moja vrata na dvije različite adrese u dva različita grada i to baš dok sam ja tamo je zastrašujuće - dodala je pjevačica koju je potom iznervirao set Čulinih pitanja oko zidića s kojeg ju je u Jelsi promatrao obožavatelj.

- Kakav je to zidić? - znatiželjan je bio Čule na što mu je Badrić odgovorila u nevjerici da je zidić lijep.

- Jel' taj zidić vaš, na vašoj parceli ili je na javnom prostoru? I koliko je velik? - dopunio se Čule.

- Na javnoj površini, pod mojim prozorom, a veličinu ne znam, trebalo bi ga izmjeriti - odgovorila je Badrić.

- U koje doba dana je okrivljeni sjedio na tom zidiću? I je li bilo još ljudi? - nastavio je pitanja na istu temu.

- Usred bijela dana, ali točnog sata se ne sjećam. I bio je sam, okolo nigdje nikog drugog - strpljivo je dodala Badrić.

Zatim ju je upitao sjede li na tom zidiću inače turisti preko dana, na što se Badrić s nevjericom zapitala: "Dajte se uozbiljite. Zar smo došli ovdje pričati o tom zidiću?".

image
Ilija M.
Srdjan Vrancic/CROPIX

Vezano za dio optužbe da je Ilija M. uhodio Badrić i po trgovinama u Zagrebu, otkrila je da ga je viđala gotovo svakodnevno ispred Veronike koja je ispred njezine kuće, kao i u Konzumu.

Nakon “rešetanja” s pitanjima, Ilija M. vraćen je u sudnicu te je imao priliku postaviti pitanja pjevačici, no pitanja imao nije. Do iduće rasprave bit će psihijatrijski vještačen na okolnost njegove ubrojivosti.

Podsjetimo, opsjednutost umirovljenog Ilije M. pjevačicom intenzivirala se u kolovozu 2018., kad je intenzivno počeo pisati komentare na njezinim profilima na društvenim mrežama, a nakon što ga je blokirala, uslijedili su njegovi dodatni potezi.

Odlazio joj je na kućnu adresu i zvonio na vrata, slao pisma i pjesme, ukazivao se pod prozorima stanova i hotela od Zagreba, preko Brača, do Hvara. Pratio ju je i po trgovinama te samo u tišini zurio u nju. Iako mu je Nina Badrić rekla u dva navrata da s njim ne želi nikakav kontakt, on to nije želio ili nije mogao shvatiti.

image
Ilija M. i Nina Badrić
Srdjan Vrancic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 00:50