NA SUDU

'NISAM AKROBAT I PRAVNO POTKOVAN, ALI NISAM GLUP DA NE MOGU BITI LOGIČAN' Mamić na suđenju za prijetnje ustvrdio da se ne osjeća krivim

 EPH

Zbog prijetnji smrću Branku Muriću, ocu nogometaša Roberta Murića te Dinamovom bivšem nogometašu Željku Pakasinu kao i menadžeru Davoru Ćurkoviću, na optuženičkoj klupi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu završio je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić (56). Ustvrdio je da se ne smatra krivim. I dok Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković uvjerava kako će dokazati da kritični događaj nije tekao onako kako tvrdi tužiteljstvo, pritom ujedno napominje kako je “optužnica podignuta nakon protoka svih rokova istrage točnije nakon dvogodišnjeg vakuma koji je okončan izmišljenim i nepotrebnim ispitivanjem Ćurkovićeve supruge s ciljem da se opravda protek vremena”. Osim trojice oštećenih, tijekom suđenja će svjedočit još i Tomislav Svetina, Zoran Mamić, Krešimir Antolić te Martina Čurković, no optuženom čelniku Dinama predloženi svjedoci nisu dostatni.

-Ovo je politički motiviran progon pa tražim i da se saslušaju bivša tužiteljica iz ŽDO-a Željka Pokupec i bivša tužiteljica iz ODO-a Sineva Vukušić. One su odustale od optužnice jer nisu našle elemente za progon u vremenu dok su u tužiteljstvu obnašale dužnost. To su mi rekle u lice pa ih to želim onda i pitati u živo! Egzaktno je da sam 2.srpnja prošle godine uhićen i strpan u zatvor po drugom politički motiviranom procesu pa je Mamića trebalo zatvoriti ponovno. Nakon toga pozvana je da iskaz Ćurkovića supruga koja nema nikakvih saznanja o događaju a sve kako bi se dao legitimitet optužbi. Ja nisam akrobat i pravno potkovan, ali nisam glup da ne mogu biti logičan. Te dvije dame Pokupec i Vukušić nisam isisao iz prsta pa će one imati, valjda, saznanja radi li se o montiranom procesu ili ne. Ako se može saslušati Ćurkovićeva žena, onda mogu svjedočiti i živi svjedoci – objasnio je Mamić sutkinji koja će o saslušanju bivših tužiteljica odlučiti tijekom postupka. Upravo podatak da su mu one osobno rekle da nema razloga za progon, bio je buba u uho Murićevu odvjetniku koji je inzistirao da to tim redoslijedom uđe u zapisnik, na što mu je Mamić dobacio: 'Je... me mali ha?'

Podsjećamo, Mamić je 9. prosinca 2013., na sastanku oko dogovora uvjeta novog ugovora s talentiranim Robertom Murićem, ljut što igračev otac Branko, njihov obiteljski prijatelj Pakasin te menadžer Ćurković ne pristaju na njegove uvjete, zaprijetio da će ih "sve ubiti i odslužiti". Ćurkoviću je prijetio, dok mu se unosio u lice, da će mu "iščupati grkljan". Na optužbe se Mamić tad pravdao drukčijim viđenjem situacije.

-Murićeva oca sam pozvao na razgovor. Došao je s Pakasinom i mojim prijateljem Ćurkovićem. Pitao sam ga za novi ugovor, na što mi je rekao: 'i ja bi htel da razgovarate s tom gospodom'. Potjerao sam dvojac van i obavio najnormalniji razgovor s ocem. Nisam mu prijetio. On mi je obećao da će se javiti, ali nikada nije došao.”

Ujedno se trojica oštećenih moraju odlučiti hoće li postaviti imovinsko pravni zahtjev, pa je Mamić odgovarajući na pitanja sutkinje o tzv. generalijama, rekao da je zaposlen u GNK Dinamo na plaći od 12.000 kuna, da mu je supruga nezaposlena i bez primanja te da je vlasnik kuće na Tuškancu od 800m2, poslovnog prostora u Fijanovoj od 80m2 i 1000m2 zemljišta na otoku Istu. Dok od pokretnina nema ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:20