NAČELNIK PERUŠIĆA

Nisam pucao! Njezine koze uništavale su grašak na kćerinu zemljištu u koje smo uložili 7000 eura

‘Niti sam pucao, niti imam oružje‘, kaže Ivica Turić kojeg je mještanka optužila da joj je prijetio smrću
Ivica Turić
 Tv Loki

Načelnik općine Perušić Ivica Turić (61), koji je u nedjelju poslijepodne priveden u policiju na kriminalističko istraživanje zbog navodnih prijetnji smrću mještanki Nadi Amić, ispitan je u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva. Na slobodu je pušten u utorak oko 9 sati ujutro s kaznenom prijavom za prijetnje te su mu izrečene, kako doznajemo, mjere opreza. Osim što se ne smije približiti na 100 metara Nadi Amić i obitelji, ista zabrana približavanja vrijedi i za njegovu kćer, jer je svjedok u postupku.

Verzija događaja Nade Amić, koja nam je ispričala da je u nedjelju oko podne na livadi Turić prijetio pištoljem njezinoj djeci te pucao u zrak i potom njoj zaprijetio smrću, nakon čega je pala u nesvijest, razlikuje se od one općinskog načelnika Turića koji je za Jutarnji list odlučio iznijeti svoju stranu priče. Kaže nam odlučno da će dokazati istinu jer se cijeli život bori za pravdu.

Sve je počelo zapravo još u subotu kad je dobio dojavu od susjeda da 100-tinjak Amićevih koza hoda po zemljištu njegove kćeri i uništava grašak.

- Tad sam ondje zatekao Nadina sina. Pitam ga što radi, na to mi veli da čuva zemljište. I koze. I evo, stiže odmah Nada. Ponijela je lopatu sa sobom. Zamolio sam je da ode s kozama s moje zemlje. I tu smo se razišli, da bi me u nedjelju oko 11.30 opet zvao susjed i rekao da su koze gore. I opet one po grašku hodaju. Rekao sam kćeri, koja inače ima OPG i to joj je zarada, da ode gore i da sve snimi. Potom sam stigao i ja, a evo opet, stiže i Nada. Objasnio sam joj da smo u to zemljište uložili 7000 eura i rekao joj da makne životinje. Nikakvih prijetnji nije bilo s moje strane, a njezina djeca su od mene bila pola kilometra udaljena. I samo da napomenem, ona mene nije prestajala vrijeđati pa sam sjeo u auto i otišao - ispričao je kratko za Jutarnji list Ivica Turić, koji nije ni slutio da će ubrzo po njega doći policija zbog optužbi da je pucao prema Amićevoj djeci i prijetio smrću.

S obzirom na to da je prijavljen samo za prijetnje smrću, ali ne i da je posegnuo za oružjem i doveo u opasnost živote djece, pitamo Turića ima li uopće oružje i je li pucao.

- Niti sam pucao, niti imam oružje. Da je tome tako, svjedoči i policijski pretres temeljem sudskog naloga. Oružje nije nađeno, ali niti čahure na mjestu navodne pucnjave. Od te gospođe znam da mogu svašta očekivati i sve što napravi, ništa me više ne može iznenaditi, ali sve što je ustvrdila u kaznenoj prijavi, pa i da sam je vrijeđao i psovao na nacionalnoj osnovi, nije istina niti jedan posto. Institucije će odraditi svoj posao i uvjeren sam da ću dokazati svoju nevinost. Iza mene je višegodišnji ratni put u kojem sam ostao bez tri prsta. Za Perušić sam učinio puno i svjestan sam da je moja općinska fotelja dužna svašta trpjet', ali ne baš i svakakve gadosti - zaključio je načelnik općine Perušić, svjestan da je pred njim duga sudska bitka.

Podsjetimo, Nada Amić nam je ispričala da se u nedjelju dok je kuhala ručak prestravila čuvši pucnje na livadi na kojoj su se toga trenutka nalazili njezin 12-godišnji sin i 10-godišnji unuk s kozama. Djecu je poslala na tuđe zemljište da skupe koze koje su tamo pobjegle iz tora. No iznenada je naišao crni džip i skrenuo na livadu te pred djecom počeo pucati i prijetiti im.

- Djeca su počela skičati. Istrčala sam iz kuće prema njima, a oni su vikali: 'Mama, ubi nas'. Džip je stao pred mene. Vozač je spustio prozor. Sklopila sam ruke i rekla: 'Gospodine načelniče, to ste vi? Pa umalo mi ubiste djecu'. Na to mi je odgovorio: 'Majku ti je*em cigansku, i tebe ću', pritom držeći pištolj. Onesvijestila sam se - ispričala nam je Nada Amić koja je o svemu obavijestila policiju. Nakon što su nju ispitali, kao i dječake, bilo je dovoljno da policija prvom čovjeku Perušića to kasno nedjeljno popodne pokuca na vrata te ga po dovršetku istraživanja, uz kaznenu prijavu, preda pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:35