GRAD U ŠOKU

Nišević je tjednima lutao Splitom, pokucao je i na vrata vjerske udruge: ‘Vidjelo se da je kriminalac‘

‘Primili smo ga kao i svakog, ali nije se dugo zadržao. Rekao je da nema gdje spavati i da nema novaca, pa smo mu dali krevet‘
 Privatna Snimka

Koliko dugo je 28-godišnji Aleksandar Nišević iz Gline, koji je u subotu ujutro teško ozlijedio dvije žene na Firulama i na Blatinama, boravio na području Splita i okolice, ne zna nitko, piše Slobodna Dalmacija.

Osoba je to koja se potucala posvuda, živeći najvjerojatnije od sitnih krađa, provala, prisile, razbojstava i ostalih nedjela, što potvrđuje i njegov opsežni dosje, a i zadnju tjeralicu za njim izdala je PU zagrebačka, s naredbom da ga se odmah uhiti.

Kada je i zašto došao u Split, nije poznato, no nekoliko dana prije groznih napada na nedužne žene, očito slučajne žrtve iznimno devijantne osobe, stanovao je, navodno, kod poznanika u Srinjinama, gdje mještani nemaju pojma tko im se doselio u susjedstvo, na sreću prilično kratko jer nitko takve spodobe ne želi u blizini.

'Djelovao je glupasto'

- Nismo ga viđali, valjda se tek doselio, ali po internetu piše da je psovao za nekom ženom koja je prošla s djetetom. Neka njega dalje od svih nas. Nadam se da su te žene koje je napao dobro i da se on neće izvući iz zatvora na neko mentalno oboljenje, nego da će odgovarati za ovo što je učinio - kazuje nam jedan od rijetkih koje smo sreli na putu za Srinjine, koje su nas pak dočekale tihe i puste ove nedjelje.

Doznali smo da je prije dva mjeseca 28-godišnjak pokucao na vrata prenoćišta udruge "Snaga vjere" u Varoši. Nikša Džanko, koji vodi tu udrugu, primio ga je na spavanje, baš kao što prima svakoga kome treba pomoć, topli obrok, a nije to u mogućnosti osigurati.

- Primili smo ga kao i svakog tko nam dođe, ali nije se dugo zadržao. Rekao je da nema gdje spavati i da nema novaca, pa smo mu dali krevet. Rekao je da je beskućnik i spominjao je neke pomalo nepovezane priče kako je živio u Glini dok nije pala, pa na Kosovu, pa je spominjao težak razvod roditelja, pa Ameriku... Vidio sam odmah da mu se ne može baš vjerovati. Djelovao je malo glupasto, a vidjelo se da je tipični sitni ulični kriminalac. Govorio sam mu da treba promijeniti svoj život, da se javi u komunu za početak, ali njega je to očito nerviralo pa me nije ni slušao. Nakon nekoliko dana u prenoćištu rekao je da ide dalje, da će raditi kod nekog čovjeka na Žnjanu. Od tada nisam čuo ništa o njemu do ovog ružnog događaja, kada je napao jadne žene - govori nam Džanko, koji, poput čitave javnosti, osuđuje ovakav čin muškarca iz Gline.

Jadne žene

Nesretna žena koju je napao dok je rano ujutro otvarala kafić kako bi ga pripremila za goste, na plaži Firule, puštena je iz bolnice kući, a dijagnosticirane su joj lakše tjelesne ozljede. Njezin suprug za medije je izjavio kako se oporavlja, no da je u velikom šoku.

- Natučena joj je vilica, nije slomljena, ali glava joj je puna hematoma, vilica, ruke, vrat, u velikom je šoku. U šoku sam i ja koji sam vidio te snimke, a kamoli ona koja je mirna i povučena osoba, da joj se tako nešto dogodilo - kazao je suprug medijima.

Druga žena, 40-godišnjakinja, zadobila je, kaže policija, tešku tjelesnu ozljedu noge. Napadnuta je kada je išla raditi s djetetom s posebnim potrebama, kao asistentica udruge mladih "Prijatelji". Zadobila je hematome na tjemenu, lijevoj strani glave te ogrebotine na oba lakta i oba koljena.

Obje žene, koje su vrijedno radile svoje poslove, posve su nedužne žrtve kriminalca kojem policija nije mogla stati na kraj dugo vremena. Nadamo se da će se brzo oporaviti, a da će počinitelj odgovarati za svoja nedjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:52