UKRAO NOVAC

NITKO NE ZNA GDJE JE BEŠĆUTNI PREVARANT IZ SLAVONIJE KOJI JE POKRENUO LAŽNU HUMANITARNU AKCIJU ZA IZMIŠLJENU DJEVOJČICU 'O njemu i ne razgovaramo'

 

Još se ne zna koliko je novca ukrao 19-godišnjak iz Kaptola koji je prikupljao novac u lažnoj humanitarnoj akciji za petogodišnju Kristinu Omić iz Osijeka, koju je izmislio.

Lažnu humanitarnu akciju je razotkrila Marija Mihelić, novinarka Glasa Slavonije. 19-godišnjak je novac skupljao putem Facebooka, a uhićen je tri dana nakon što je otkrivena njegova laž. Policiji nije bilo teško otkriti o kome se radi jer je kao račun za uplate donacija za “liječenje” naveo broj svog bankovnog računa.

Mladić je napisao da djevojčica ima Arnold-Chiarijevu malformaciju prvog stupnja, epilepsiju... i da joj za operaciju u Chicagu hitno treba 80.000 dolara. Naveo je čak i ime liječnika koji bi trebao operirati djevojčicu u Chicagu, a navedena je čak i adresa u Osijeku na kojoj djevojčica živi, a kolegica Mihelić je provjerom utvrdila da ta adresa ne postoji, kao što ne postoji ni navedena djevojčica. Nakon objave teksta stranica je ugašena, a D. Z. se povukao i s društvenih mreža.

Glas Slavonije piše da nitko u Kaptolu kraj Požege ne zna gdje je prevarant D.Z.

'Više o njemu i ne razgovaramo jer, znate, svaka priča traje tri dana, i to je to. Oca mu viđam, a njega uopće nisam vidjela otad', rekla je za Glas Slavonije jedna mještanka Kaptola, a i mnogi drugi su rekli da ne znaju ništa o tom mladiću, a neki nisu ni znali da je kriv za ovu veliku prijevaru.

'Mi smo dalji rod, no kako je velika dobna razlika među nama, D. Z.-a, pa ni njegova dva mlađa brata, i ne vidim i ne čujem. Čak i ne znam ide li još u školu ili ju je završio, a ovo što mi kažete za prijevaru meni je prvi glas', rekao je za Glas Slavonije jedan njegov rođak.

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Požegi rekli su tek da izvidi još uvijek traju, postupanje je za to vrijeme tajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:30