NAČELO VIĐENO-KUPLJENO

Nitko neće: Kerumovo zemljište u Supetru oglašeno i na Njuškalu, ali zainteresiranih nema

Osim zemljišta kraj Supetra, na Njuškalu je aktivan i oglas za prodaju 369 kvadrata Kerumova zemljišta na Čiovu po cijeni od 29.302 eura

Željko Kerum

 Tom Dubravec/Cropix

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. izvijestila je da na ročište za prodaju 5024 četvorna metra zemljišta kraj Supetra, oglašenog prvo na Njuškalu, a zatim na stranicama Fine i Visokog trgovačkog suda, nije pristupio nijedan ponuđač niti je zaprimljena ijedna pisana ponuda.

Ročište je bila održano 25. listopada, a prodavalo se zemljište - u naravi pašnjak, maslinik, i vinograd sada obrastao raslinjem 800 metara od naseljenog dijela Supetra po početnoj cijeni od 70.398 eura. Prodaja je bila oglašena i na stranicama Slobodne Dalmacije, no nije pristigla ni jedna pisana ponuda niti uplata jamčevine na žiro-račun tog stečajnog dužnika.

Kao što se isticalo u oglasu, prodaja se mogla obaviti i ako sudjeluje samo jedan ponuditelj, ali i s opaskom ‘‘stečajni dužnik pridržava si pravo ne prihvatiti ni jednu ponudu‘‘ te da se prodaja obavlja po načelu "viđeno-kupljeno", što isključuje sve naknadne prigovore kupca.

Osim zemljišta kraj Supetra, na Njuškalu je još aktivan i oglas za prodaju 369 ‘‘kvadrata‘‘ Kerumova zemljišta na Čiovu po cijeni od 29.302 eura, a ročište za otvaranje ponuda najavljeno je za 27. listopada na splitskom Trgovačkom sudu.

"Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište", isticalo se u procjembenom sudskog vještaka uz napomenu da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

Procjena vrijednosti uslijedila je nakon dopisa stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popisom još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je ‘‘na bubnju‘‘ za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada - robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

U izvješću se navodi i još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru tada još nije bila završena procjena vrijednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:09