ZARADIO KAZNENU PRIJAVU

Nizozemac u kombiju punom migranata kod Križevaca bježao policiji pa zapeo u odvodnom kanalu

Policija je izvijestila da je protiv njega podigla kaznenu prijavu zbog sumnje u protuzakoniti ulazak, kretanje i boravak u RH
Policija, Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Koprivničko-križevačka policija kazneno je prijavila 39-godišnjeg Nizozemca, vozača kombija koji je u subotu u Novim Bošnjanima bježao policiji prevozeći migrante, a sumnjiči ga se za više kaznenih djela.

Policija je izvijestila da je protiv Nizozemca podigla kaznenu prijavu zbog sumnje u protuzakoniti ulazak, kretanje i boravak u Hrvatskoj te zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

U policiji podsjećaju da su nizozemskog državljanina uhitili u subotu nakon što se to jutro, kao vozač kombija njemačkih registracija, nije zaustavio na znak policajca. Umjesto toga, Nizozemac je nakon vožnje poljskim putem zapeo u odvodnom kanalu, a policija je u kombiju naišla na više stranih državljana različite dobi.

“U kombi vozilu prevozio je više stranih državljana različite dobi, po njihovoj izjavi radi se o državljanina Pakistana, Bangladeša i Afganistana, budući da su navedeni strani državljani bez dokumenata”, ističe policija.

Dodaju da je nekoliko migranata iz kombija ozlijeđeno, a da će se kvalifikacija ozljeda znati po zaprimanju liječničke dokumentacije.

“Prema stranim državljanima koje je osumnjičeni prevozio postupa se sukladno Zakonu o strancima”, dodaju iz policije ne navodeći više detalja o zatečenim stranim državljanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2022 08:48