NESREĆA U DUBINAMA

Njemački ronilac pronađen mrtav na 21 metar dubine

 Ivo Ravlić/CROPIX

ZADAR - Tijelo njemačkog ronioca, koji je roneći na dah nestao kod otoka Premude, pronađeno je u četvrtak oko 9.30 sati.

Prema prvim informacijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ronioci specijalne policije iz Zadra tijelo su pronašli na 21 metar dubine kod otočića Hripa. Riječ je o njemačkom državljaninu u dobi od 24 godine, čiji je nestanak u srijedu oko 23.30 sati Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru prijavio njegov prijatelj.

Nakon dojave, na poziciju urona kod jugozapadnog dijela otoka Premuda, isplovile su specijalna policija i brodica Lučke ispostave Silba, a potraga je nastavljena i jutros u koordinaciji sa riječkim Centrom za traganje i spašavanje na moru, priopćila je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Također je izvijestila da su tijelo muškarca za kojim se dva dana tragalo na sjevernoj strani otoka Hvara u srijedu oko 17.20 sati pronašli djelatnici pomorske policije. Tijelo je pronađeno oko 30 metara od obale kod uvale Vodice na 28 metara dubine.

Riječ je o hrvatskom državljaninu A.G. (39) koji je u ponedjeljak pao u more s brodice splitskih registarskih oznaka na kojoj je sam isplovio. U potrazi su sudjelovali plovilo pomorske policije, brod "Pojišan" Lučke kapetanije iz Splita i ronioci Hrvatske ratne mornarice, a akcijom je koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:46