ŠTETA OD 10.000 EURA

Njemački vojnik u Makarskoj demolirao 2 poljska autobusa i ukrao uniformu vozaču: ‘Kriv sam, bio sam pijan...‘

Tereti ga se za produljeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i za krađu

Ilustracija

Vojnik Sascha K.B. (31), zaposlenik Njemačke vojske s mjesečnim primanjima od 1900 eura, završio je na optužnici splitskog tužiteljstva zbog izgreda iz kolovoza 2020. godine kada se u Makarskoj iživio nad dva poljska autobusa.

Osim što ih je u noći s 3. na 4. kolovoza demolirao i usput izbušio gume, iz unutrašnjosti jednog je uzeo uniformu vozača autobusa vrijednu 150 eura, a usput je potrgao i vrata aparata za kavu pričinivši preko 10 tisuća eura štete. Tereti ga se za produljeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i za krađu. S obzirom na utvrđeno, splitsko tužiteljstvo predložilo je splitskom sudu izdavanje kaznenog naloga prema kojem bi posrnuli Nijemac bio osuđen na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje te da oštećenim tvrtkama iz Poljske namiri 26.607 kuna i 8530 eura štete unutar šest mjeseci od pravomoćnosti presude.

- Kriv sam. Bio sam na makadamskom parkingu gdje su se nalazila dva poljska autobusa. Kamenom sam razbio više stakala na njima, na prednjem dijelu i sa strane, a razbio sam i vrata od aparata. Ujedno sam obukao uniformu vozača. Bio sam dosta pijan i žao mi je. Ne znam zašto sam to učinio. Prethodno sam večer proveo u jednom baru i imao sam na sebi zelene kratke hlače i t-shirt majicu sive boje, a kad sam došao do autobusa, uzeo sam kamen s poda i razbio stakla. Ne sjećam se gdje je točno bila uniforma koju sam uzeo, a svoju sam skinuo i odložio u blizini. Na povratku sam se sreo s policajcem kojem sam rekao na njemačkom da sam nešto napravio s vozačem pa je tražio moju iskaznicu – pravdao se vidno osramoćen mladi Nijemac od kojeg je oduzeta prisvojena odjeća i kojemu je to bio prvi grijeh s druge strane zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:49