NAPOKON DOLIJAO

Njemu je bilo u interesu nositi masku na licu: Zagrebački pljačkaš ukrao 28.000 kuna

28-godišnji mladić, sakriven iza maske, plastičnim je pištoljem prijetio prodavačicama i tražio od njih novac
Uhićen pljačkaš u Zagrebu
 Puz

Obavezno nošenje zaštitnih maski preko lica prilikom ulaska u trgovine zbog situacije s Covidom-19, pomoglo je 28-godišnjem zagrebačkom lopovu da odradi niz razbojništava i pritom 'zaradi' oko 28 tisuća kuna.

Zagrebački policajci su mu stavili lisice na ruke prije par dana te su ga uspjeli povezati temeljem prikupljenih informacija i dokaza sa ukupno sedam razbojništava od kojih je jedno ostalo na pokušaju.

Prema dosad utvrđenom, kriminalisti su otkrili da je posrnuli mladić od početka svibnja pa do 7. kolovoza ove godine s druge strane zakona "radio" od jutra do mraka.

image
Uhićen pljačkaš u Zagrebu
Puz

- Ne birajući doba dana, dolazio je do trgovina, a u dva navrata i do ljekarni. Stavljao je kiruršku masku preko lica s ciljem da sakrije identitet. Potom je odlazio do svojih meta u koje je uperio plastični pištolj i krao novac. Jedino razbojništvo koje je ostalo na pokušaju, počinio je uperivši pištolj u zaposlenicu kao i inače, međutim novca koji je bio njegov cilj, nije bilo. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podneseno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu - pohvalili su se iz PU zagrebačke.

image
Uhićen pljačkaš u Zagrebu
Puz
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:16