OČEVID U TIJEKU

NOĆNE DRAME U ZAGREBU Planula vila poznatog poduzetnika, iz goruće kuće ljude spašavao Pavle Kalinić; Gorjelo i na Medveščaku

 
Požar, arhiva
 Bruno Konjevic / CROPIX

U dva noćašnja požara na području metropole jednu su osobu vatrogasci zatekli u besvjesnom stanju, dok su dvije osobe spašene.

Prvi požar bio je oko 1.30 sati u prizemlju vile u Ulici Rebar u vlasništvu poznatog hrvatskog poduzetnika, a nakon dojave da je ugroženo više osoba te da treba pozvati i Hitnu pomoć, na intervenciju su vrlo brzo stigli vatrogasci DVD Šestine i Bukovac. Požar je brzo ugašen, a muškarcu i ženi djelatnici Hitne su pružili pomoć na mjestu intervencije. Inače, na poprištu akcije bio je prisutan i Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Pet sati kasnije, nešto prije 7 sati ujutro, 14 vatrogasaca u Ulici Medveščak borilo se s vatrom i velikim količinama dima koje su preplavile dvokatnicu. Morali su nasilno otvoriti protuprovalna vrata stana na drugome katu, a nakon što je požar ugašen, tijekom odimljavanja i sanacije požarišta, uočili su osobu bez svijesti.

Tko je osoba koja je pronađena u stanu s obzirom na to da jedna susjeda tvrdi kako je stan bio prazan, i jesu li ju u bolnici uspjeli spasiti, još nije poznato.

A policijski očevid tijekom dana u oba slučaja će otkriti uzroke požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:42