KRV NA ULICI

NOĆNI OBRAČUN NA KRIŽANJU VUKOVARSKE I MIRAMARSKE Zagrebačka policija uhitila maloljetnika koji je pokušao zaklati mladića iz Slovenije

U naguravanju je osumnjičeni maloljetnik posjekao nožem 23-godišnjaka iz svog društva, a potom je ubo slovenskog državljanina
 Nikša Stipaničev / CROPIX

U Zagrebu, na križanju Ulice grada Vukovara i Miramarske ulice, u četvrtak oko ponoći nožem su ozlijeđena dvojica mladića, 23-godišnji hrvatski državljanin i 18-godišnji slovenski državljanin, izvijestila je u nedjelju zagrebačka Policijska uprava.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se slovenski državljanin nalazio u Ulici Ivana Lučića kad mu je prišlo nekoliko mladića s kojima su bili spomenuti 23-godišnjak te jedan maloljetnik, koji je osumnjičen za ovo djelo.

Nakon verbalnog sukoba grupe mladića sa Slovencem, osumnjičeni maloljetnik ga je napao. Na to je reagirao 23-godišnjak iz društva osumnjičenika i postavio se između njih dvojice. U trenutku naguravanja i tjelesnog sukoba, osumnjičeni maloljetnik posjekao je nožem 23-godišnjaka iz svog društva, porezavši ga po nozi. Potom je napao i Slovenca kojeg je porezao po licu i udovima, te mu zadao ubodnu ranu u tijelo. Nakon toga, osumnjičeni maloljetnik otišao je s mjesta sukoba.

Oko 23.45 sati po dojavi Hitne medicinske pomoći koja je pružala pomoć ozlijeđenom mladiću na križanju Vukovarske i Miramarske, došli su policijski službenici iz policijske postaje Trnje. Nakon pružene im medicinske pomoći u KB Dubrava, konstatirano je da su obojica lakše ozlijeđena.

Policijski službenici sljedećeg dana, 21. prosinca su pronašli osumnjičenog maloljetnika te ga priveli u službene prostorije, kako stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju maloljetnik je pritvoren, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu na osnovi sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:04