SPASILI GA PROLAZNICI

NOĆNI OBRAČUN U SINJU Pijan momak brutalno prebio još pijanijeg interventnog policajca, unakazio mu lice i polomio vilicu!

 CROPIX

Splitska policija prošlog vikenda je vrlo šturo izvijestila da je "21. veljače oko 3 sata u Sinju napadnut 35-godišnjak kojem je nakon ukazane liječničke pomoći utvrđena teška tjelesna ozljeda. Jedna muška osoba koja se dovodi u vezu s napadom je uhićena i u tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti napada', piše Slobodna Dalmacija.

Dan poslije iz policije izvještavaju da je protiv 26-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog sumnje u nanošenje teške tjelesne ozljede. No, ono što u policiji nisu smatrali važnim za javnost jest činjenica da je pretučeni i teško ozlijeđeni V.P. iz Obrovca Sinjskog 35-godišnji pripadnik interventne policije koji je bio poprilično alkoholiziran, odnosno imao je 2,89 promila alkohola u krvi. Dakle, njega je u parku u neposrednoj blizini diskoteke "Piccadilly", prema kaznenoj prijavi, pretukao J.A.V. iz Suhača koji je također bio alkoholiziran, s jednim promilom alkohola u krvi.

- U odnosu na navedeni događaj obavili smo sve potrebne službene radnje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv jedne osobe podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda, žrtva kojeg kaznenog djela je policijski službenik koji se u vrijeme događaja nalazio izvan službe, koristio je godišnji odmor. Policijski službenik je zadobio teške tjelesne ozljede, hospitaliziran je, podvrgnut operativnom zahvatu i još uvijek se nalazi na liječenju u bolnici. Kriminalističko istraživanje ovog događaja dovršeno je podnošenjem kaznene prijave protiv 26-godišnjaka - odgovorila nam je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Prema onome što smo uspjeli doznati, 26-godišnjak je interventnog policajca prvo udario šakom u glavu, a kad je ovaj pao na pod nastavio ga je udarati nogama u glavu te je sve prestalo tek kad su ga prolaznici spriječili u daljnjem napadu. Koliko su jaki bili udarci 26-godišnjaka, dovoljno govori podatak da je interventni policajac završio u bolnici s višestrukim frakturama kostiju lica i vilice s obje strane. Zanimljivo je da je pretučeni policajac prvo odbio svojim kolegama koji su istraživali slučaj dati uzorke krvi, mokraće te odjeću uz obrazloženje da se ničega ne sjeća, da ga boli glava te da se obrate njegovom odvjetniku. No, nakon što je to službeno zatražilo Općinsko državno odvjetništvo, uzorke je ipak morao dati.

Napadač je, pak, na ispitivanju navodno opovrgnuo da je uopće udario policajca, tvrdeći da se u diskoteci u jednom trenutku u mimoilaženju u hodniku prema WC-u dotaknuo ramenom s njemu nepoznatim muškarcem, koji ga je onda pozvao da iziđu vani i srede stvar. Kad su izišli, taj je muškarac, prema riječima uhićenog, odmah zauzeo boksački stav podignuvši ruke. On je, ustvrdio je, odbio sukob.

Nakon što je napadač priveden na ispitivanje na ODO u Splitu, na njihov prijedlog istražni sudac odredio je mladiću, kojeg po službenoj dužnosti zastupa splitski odvjetnik Mislav Balić, jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, budući da je protiv njega već u tijeku jedan drugi postupak za nanošenje teških ozljeda, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 21:13