JURNJAVA

NOĆNI PROMETNI DAR-MAR NA ZAGREBAČKIM ULICAMA, DVOJICA POLICAJACA OZLIJEĐENA Satima ganjali podivljalog vozača koji se u dva navrata zaletio u njih

Ilustracija
 Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Dvojica zagrebačkih policajaca ozlijeđena su noćas tijekom policijskog postupanja nad prometnim prekršiteljem u Ford Focusu koprivničkih registarskih oznaka.

Sve je krenulo oko 2 sata poslije ponoći kada su policajci na križanju Selske i Savske ceste u kršenju prometnih propisa uočili 35-godišnjaka u Fordu. Iako su ga svjetlosnim i zvučnim signalima pokušavali zaustaviti, vozač ih je nonšalantno ignorirao nastavivši juriti po Savskoj cesti i zatim dalje kroz naselja. Dok je bježao, u jednom se trenutku vratio na raskrižje Savske i Selske gdje su mu daljnji put prepriječili policajci službenim vozilom.

Kad je vozač konačno stao svojim autom, iz policijskog vozila izašao je policajac te krenuo prema vozaču kako bi ga upoznao s njegovim grijesima i uhitio ga, no tad je 35-godišnjak naglo ubacio u rikverc pa je policajac, ne bi li izbjegao nalet, prebacio se preko poklopca Forda. Nakon tog naleta na policajca, vozač je nastavio bježati prema Petruševcu gdje se zabio u prednji dio policijskog auta i potom nastavio, kao da se njega i dalje ništa ne tiče, bježati preko Domovinskog mosta prema zračnoj luci.

Međutim, kod prvog rotora kod Zračne luke Franjo Tuđman 35-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem te je sletio s kolnika. Ni tad nije želio stati. Trčeći se dao u bijeg, ali su ga zagrebački policajci ipak uspjeli sustići, uhititi i dovesti u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Dvojici, pak, policijskih službenika liječnička je pomoć pružena u KBC Zagreb.

Je li bio pod utjecajem alkohola ili opijata i koji je točan razlog koji ga je natjerao da napravi totalni dar-mar i zaradi niz kaznenih prijava na vlastitu štetu i na štetu policijskih službenika, bit će poznato po dovršetku istraživanja koje je još uvijek u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:03