EROS GREZDA

Nogometaš Osijeka kažnjen zbog napada na Rujevici: ‘Bio sam iziritiran njegovim ponašanjem‘

U svoju obranu Grezda je u pisanom obliku izjavio da činjenični opis iz optužnog prijedloga ne odgovara stvarnom događaju
Eros Grezda
 
 Vlado Kos/Cropix

Eros Grezda (25), krilni napadač NK Osijek zbog nepromišljenog poteza lani nakon nogometnog sraza HNK Rijeka i NK Osijek na Rujevici, nedavno se susreo s osuđujućom presudom Prekršajnog odjela riječkog Općinskog suda. Mladi albanski reprezentativac je zbog kršenja članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira proglašen krivim i kažnjen sa 769,20 kuna jer je šakom u lice udario Antonija Mirka Čolaka (27), donedavnog napadača Rijeke i aktualnog igrača grčkog PAOK-a.

Prema optužnom prijedlogu, sve se odvilo nakon drugog polufinalnog susreta Kupa Hrvatske 31. svibnja 2020. oko 22.45 sati u garaži stadiona HNK Rijeka. Grezdi nije sjeo gubitnički rezultat pa je, stoji u prijavi, revoltiran ishodom utakmice, čim je ugledao suparničkog igrača Čolaka po izlasku iz svlačionice i kako prolazi kroz garažu prema svom autu, pozvao ga na stranu. Čolak se zaustavio nakon čega mu je Grezda prišao te ga udario šakom u lice. Izbjegavajući daljnji sukob, Čolak se odmaknuo a Grezda je otišao na autobus. Osim novčane kazne, sud je Grezdi naložio i plaćanje troškova prekršajnog postupka.

U svoju obranu Grezda je, u pisanom obliku preko odvjetničkog društva Miljević izjavio da činjenični opis iz optužnog prijedloga ne odgovara stvarnom događaju te da se ne smatra krivim.

- Nije sporno da je u Rijeci došlo do inkriminiranog događaja no nije istina da je do toga došlo jer sam bio revoltiran ishodom utakmice. Naime, po završetku utakmice, a isprovociran Čolakovim ponašanjem za vrijeme utakmice i nakon nje, pozvao sam ga da porazgovaramo. Na to mi je on odgovorio 'idi u ku*ac' pa sam u afektu otvorenim dlanom desne ruke Čolaka udario u predjelu lica. Bio sam iziritiran njegovim ponašanjem i riječima jer me vrijeđao na osobnoj i nacionalnoj osnovi. Intenzitet tog mog udarca nikako nije i ne može biti proporcionalan Čolakovoj reakciji vidljivoj na nadzornim kamerama. Da kod mene nije postojala nikakva namjera za počinjenje prekršaja proizlazi i iz poruke poslane Čolaku u kojom sam mu se ispričao i rekao da sam se ohladio te kako to nisam trebao napraviti jer smatram da se takve stvari trebaju rješavati razgovorom. Radi svega mi je iznimno žao te se Čolaku ispričavam i ovim putem – naznačio je Grezda u pisanoj obrani predlažući pritom sudu da ga oslobodi od optužbe i kazne.

Sud ga je unatoč vapaju, proglasio krivim. Kao olakotne okolnosti cijenio je pritom priznanje djela i čistu prekršajnu evidenciju, dok otegotnih okolnosti kod igrača nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:18