JEDVA SPASIO ŽIVU GLAVU

Nogometni sudac pretučen u Vrbovcu: Svi su trčali za mnom, a udarao me tko god je stigao! Najviše policajac

Ivan Čužić napadnut je nakon utakmice niže lige. Najviše ga je, tvrdi, udarao - policajac
 Drago Sopta / CROPIX

VRBOVEC - Ako je suditi prema “ispovijedi” mladoga nogometnog suca Ivana Čužića (23), u prošlu srijedu jedva je spasio živu glavu kada ga je na igralištu u Gaju nadomak Vrbovca napao “stampedo” ogorčenih nogometaša kluba “Gaj” nakon prvenstvene utakmice 1. županijske nogometne lige istok. Glavnu napadačku “riječ” vodio je senior “Gaja” Anđelko Kuten, inače djelatnik PU zagrebačke koji ga je častio psovkama, šakama i prijetnjama te mu na kraju poderao i dres.

Cijeli taj juriš na suca Čužića nakon nogometnog sraza koji je između NK Gaja i NK Croatia iz Nove Kapele završio izjednačenim rezultatom, promatrali su redari, a izbezumljeni sudac nakon tog vala napada potražio je liječničku pomoć u KBC-u Rebro zbog lakših ozljeda: rasječene obje usne i niz hematoma po tijelu.

Osim Kutena, kojeg je disciplinski sud suspendirao na mjesec dana, u napadu bijesa zbog navodno “okončanja utakmice bez odigrane nadoknade izgubljene minutaže” sudjelovali su još i Stjepan Leljak, Siniša i Bojan Čerkez, Željko Horvat, kao i službene osobe kluba - predstavnik Josip Benko i rukovoditelj osiguranja Vlado Pankretić.

Nisu štedjeli ni šaka ni cipela

- Čim sam odsvirao kraj utakmice, do mene je dotrčao kapetan Stjepan Leljak i rekao: “Zašto nisi produžio utakmicu više jer mi moramo pobijediti ili ćemo ispasti iz lige!” Povukao me za dres i za rukav. Tad je krenuo stampedo na mene od igrača do službenika NK Gaja. Došao je Kuten i udario me šakom u glavu. Usnice su mi počele krvariti i dao sam se u bijeg prema delegatu Anđelku Peteku. No, kad sam vidio da me on ne može zaštititi, odjurio sam do voditelja osiguranja Pankretića koji je zamahnuvši rukom prema meni rekao: “... ti mater... tako ti i treba!” - pojašnjava još uvijek pod dojmom sudac Čužić, dodajući kako je nastavio sumanuto trčati dalje ne bi li se spasio, ali je sad za njim i Pankretić trčao sve do ograde koju nije mogao preskočiti.

Stjeran je u kut, a daljnje iživljavanje nad njim su nastavili, dodaje, Siniša i Bojan Čerkez koji nisu štedjeli šaka ni cipela.

- Svi su trčali za mnom ko za zecom i proklizavali se da me sapletu. Okružili su me, Kuten me držao za dres, šaketali su me tko god je stigao, a pridružio im se i Josip Benko. Vikali su mi: “Ubit ću te! Živ se nećeš izvući odavde!” Odjurio sam nekako do svlačionice. Kao da sam izašao iz vešmašine. I pomoćnog suca su uhvatili i tresli rukama. Nazvao sam 112, a oni policiju koja je brzo došla. Nitko od redara nije mi htio pomoći. Oni su uživali u svemu.

Sreća da sam brz i spretan, jer da sam kojim slučajem pao na tlo, ostao bih nepokretan od njihovih udaraca. Bio sam van sebe. Prestravljen. Otac me je, nakon iskaza danog policiji, odvezao u bolnicu. Ovaj sramotni čin nikako ne ide u prilog mojoj karijeri koja je tek startala - zaključio je Čužić, ogorčen sramotnom reakcijom nogometaša i cijelog osoblja NK Gaj na njegovo suđenje koje je, kaže, trajalo ukupno 93 minute. Vrbovečka policija još uvijek prikuplja informacije i provodi prekršajnu obradu nakon koje će, najvjerojatnije, uslijediti odgovarajuće prekršajne prijave protiv svih aktera “tornada”, a nije isključeno i da zbog nedolična ponašanje izvan službe jedan od glavnih “fajtera”, policajac Kuten, bude i stegovno kažnjen, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:28