INCIDENT U ZAGREBU

NOKAUTIRAO POLICAJCA ŠAKOM U GLAVU, A ZAUZVRAT 'ZARADIO' PRIJELOM NOSA Intervencija zbog obiteljskog nasilja

Virovitičanin će odgovarati zbog napada na službenu osobu, ali i zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, a ovo mu inače nije prvo kršenje zakona.
Zagreb, 150313.Policijska postaja, Heinzelova ulica.Izvrsni predsjednik Dinama Zdravko Mamic u poslijepodnevnim satima priveden je u policijsku postaju u Heinzelovoj ulici zbog danasnjih uvreda upucenih Zeljku Jovanovicu, ministru znanosti, obrazovanja i sporta.Zupanijsko drzavno odvjetnistvo Mamica navodno tereti prema clanku Kaznenog zakona koji se odnosi na javno poticanje na nasilje i mrznju.Za vrijeme obavijesnog razgovora Zdravka Mamica, u policijsku postaju u Heinzelovoj stiglo je vozilo Hitne pomoci. Nije poznato jesu li dosli zbog Zdravka Mamica.Na fotografiji: vozilo Hitne pomoci dolazi ispred policijske postaje.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Prijelom nosa 'zaradio' je pripiti 35-godišnji Virovitičanin D.K. u večernjim satima ponedjeljka nakon što je napao i udario šakom u glavu jednog od policajaca koji su pristigli na intervenciju zbog obiteljskog nasilja na zagrebačkom Črnomercu.

Kako doznajemo, pola sata prije ponoći Vaganačkom ulicom odjekivala je buka i psovke koje su dopirale iz obiteljske kuće u kojoj se nalazio 35-godišnjak s partnericom. Obzirom da je došlo do nesnosne galame praćene razbijanjem inventara, na broj telefona 192 odaslan je poziv u pomoć.

Odmah po dolasku policijskih službenika na mjesto intervencije u 23,50 sati, kršitelju zakona sa 0,74 promila alkohola u krvi prizor nije 'sjeo' te se oglušio na policijsku zapovjed da pođe s njima u službeno vozilo na obradu.

Ne bi li se odupro sili zakona pod svaku cijenu, 35-godišnjak se zaletio na jednog od dvojice policajaca kojeg je nokautirao šakom u glavu. Tijekom spriječavanja daljnjih napada, D.K. je zadobio prijelom nosa koji mu je saniran u KBC Zagreb gdje je ujedno i podvrgnut alkotestu.

Lakše ozljede lica zadobio je i policajac kojeg je pripiti mladić udario šakom. Bilo kako bilo, Virovitičanin će odgovarati zbog napada na službenu osobu, ali i zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, a ovo mu inače nije prvo kršenje zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 03:57