AGRESIVNI TURIST

NORVEŽANIN UDARIO DVA POLICAJCA U TUČEPIMA Bio je vidno alkoholiziran i pravio nered na terasi hotela

Ilustracija
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu u ponedjeljak bi trebao ispitati 26-godišnjeg norveškog državljanina koji je u subotu navečer na terasi hotela u Tučepima nakon narušavanja javnog reda i mira u pijanom stanju šakom u glavu udario dva policijska djelatnika, pa državno odvjetništvo zbog napada na službenu osobu traži zatvor, doznaje se u policiji i na sudu.

Policija je na intervenciju pozvana u 22,30 sata, a kada su stigli na terasu hotela tamo su zatekli 26-godišnjeg Norvežanina koji je bio vidno alkoholiziran, a kasnijim se testiranjem utvrdilo da je imao nešto manje od dva promila alkohola u krvi.

Dva su policajca mladog stranca zamolili da im pokaže dokumente na što je on prvo jednog, a zatim i drugog udario šakom u glavu. Nije im preostalo ništa drugo već ga vezati i privesti u Policijsku postaju Makarska.

Norvežanina je prethodno pregledao liječnik i utvrdio mu ogrebotine odnosno lakše tjelesne ozljede, kao i dvojici policajaca koji su "zaradili" crvenilo na licu.

Nakon što su ga kriminalistički obradili, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu, priveli su ga pritvorskom nadzorniku, a nakon što je državno odvjetništvo zatražilo za njega zatvor sada se čeka da ga ispita sudac istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2021 06:24