BUKTINJA U MOKRICAMA

Nova drama: Vatrogascima stigla još jedna dojava, opet odjurili u tvornicu u kojoj je noćas izbio veliki požar

Najvjerojatnije se radi o izdimljavanju na mjestu požarista i u 11:20h krenulo je jedno vatrogasno vozilo na mjesto gdje je sinoć bio požar
 Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija/Facebook

U noći s ponedjeljka na utorak u krugu tvrtke Eko-Flor Plus u Mokricama kod Oroslavja zapalio se nerazvrstani otpad, ali je brzom intervencijom vatrogasaca požar ugašen i nije bilo opasnosti za lokalno stanovništvo, doznaje se od vatrogasaca. No, čini se da u tvornici došlo do nove drame.

Naime, dok smo čekali izjavu zapovjednika javne vatrogasne postrojbe u Zaboku nakon povratka s požarišta u Eko-Floru u Mokricama, vatrogascima je stigla nova dojava za intervenciju te oni upravo kreću opet ondje.

Najvjerojatnije se radi o izdimljavanju na mjestu požarista i u 11:20h krenulo je jedno vatrogasno vozilo na mjesto gdje je sinoć bio požar.

Tvrtka Eko-Flor Plus bavi se sakupljanjem komunalnog i neopasnog otpada, a zapalio se nerazvrstani otpad, rekao je ranije danas zapovjednik postrojbe Dražen Sinković.

Dodao je da se brzim uočavanjem požara i brzom dojavom te pravovremenom intervencijom vatrogasaca sve odvijalo brzo te da je spriječeno veće zadimljavanje.

Županijski operativni centar Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok dojavu o požaru primio je u 23,26 i vatrogasne su ekipe odmah upućene na dva kilometra udaljeno mjesto intervencije.

"Vatrogasci su stigli u rekordnom roku i već oko 23,30 počeli s gašenjem plamena kojeg su zatekli u razbuktaloj fazi, a u pomoć su stigli i vatrogasci iz DVD-a Oroslavje i DVD-a Zabok pa smo zajedničkim snagama, u 40 minuta do sat vremena, požar stavili pod kontrolu i lokalizirali ga”, kazao je Sinković.

"Sve je sanirano u kratkom periodu i s mojeg stajališta nije bilo veće opasnosti za građane. Dim je išao u više slojeve, a ne uz tlo, tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema i dim nije trebao naštetiti nikome”, istaknuo je.

Požar je gasilo 40-ak vatrogasaca s osam vozila, a manji dio vatrogasaca još je na terenu.

"Organizirali smo dežurstvo do jutarnjih sati da ne bi negdje ostao žar i da se ne bi ponovio požar”, napomenuo je Sinković dodajući da ozlijeđenih nije bilo te da je, prema njegovoj procjeni, materijalna šteta zanemariva.

Uzrok požara bit će utvrđen nakon očevida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:42