NASTAVAK ISTRAGE

NOVA HAPŠENJA ZBOG NAPADA U UZDOLJU PORED KNINA Policija privela još 10 osoba koje dovodi u vezu s premlaćivanjem građana srpske nacionalnosti

 Foto: Feral News

Da je slučaj rješavanja organiziranog napada šačice huligana krajem kolovoza u Uzdolju na 18 gostiju srpske nacionalnosti i dalje “vruć”, pokazuje novo uhićenje šibenskih policajaca. Nakon što je policija prije desetak dana kazneno prijavila četvoricu huligana D. P. (28), J. M. (19), J. N. (21) i D. L. (19) kojima je potom i određen jednomjesečni pritvor, u četvrtak je na području Dalmacije uslijedio novi val uhićenja jer je napadača bilo najmanje desetak.

Snage u potrazi za preostalim napadačima udružili su policajci PU šibensko-kninske i PU splitsko-dalmatinske te je u četvrtak tijekom dana u prostorije šibenske policije privedeno novih 10 osoba.

Uhićeni su mladići sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja i svi se dovode, kažu u policiji, “s počinjenim kaznenim djelima nasilničkog ponašanja, nanošenje tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari od 21. kolovoza u Uzdolju”.

- Tijekom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavijesti koji privedene osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim kaznenim djelima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o utvrđenom i poduzetom blagovremeno će biti obaviještena javnost - poručili su iz šibenske policije.

Podsjetimo, napad u Uzdolju bio je iz mržnje a osumnjičenima, u slučaju da im se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Kobnog dana okupili su se u Splitu, na predjelu Kman odakle je, 28-godišnji D. P. povezao Opelom dvije osobe prema Uzdolju, a pridružila su im se i druga vozila. Pričekali su uz cestu da padne mrak, nakon čega je jedan od huligana otišao u kafić u izvidnicu. Nakon što je zatekao goste u navijanju, izašao je van, što je bio znak da krenu u obračun s građanima srpske nacionalnosti koji su navijali za Crvenu Zvezdu.

Policija je brzo ušla u trag nekolicini njih na području Splita. Svi su redom poznati policiji zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Iako je policija to u srijedu demantirala, neslužbeno doznajemo da je jedan od uhićenih ipak sudjelovao i u napadu iz mržnje na sezonske radnike na Braču prije dva mjeseca, kada je teško ozlijeđen supetarski vatrogasac koji je štitio sezonce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:50