ŠTO SE ČEKA?

NOVA NESREĆA SAMO TJEDAN DANA NAKON STRAVIČNOG NALETA AUTA U KOJEM JE POGINULA CURICA 'Koliko djece još treba nastradati da bi se išta poduzelo?'

 
 Čitateljica Jutarnjeg

Osam dana nakon stravične prometne nesreće na Karlovačkoj cesti u zagrebačkom naselju Blato u kojoj je poginula 7-godišnja djevojčica, danas se stotinjak metara dalje dogodila nova nesreća u kojoj samo pukom srećom nitko nije stradao.

Auto se frontalno zaletio u ogradu pokraj autobusne stanice na Karlovačkoj cesti i to ispred pješačkog prijelaza preko kojega svakodnevno prolazi desetak djece. Nesreća je zabrinula mještane koji od prošlog tjedna žive u konstantnom strahu od nove tragedije.

- Pitam se koliko djece još treba nastradati da bi se išta poduzelo? Sljedeći dan nakon pogibelji nevine djevojčice postavljen je odmah uspornik na mjestu nesreće, ali od tada nadležne institucije ne poduzimaju apsolutno ništa. Pitam odgovorne, koliko ležećih policajca vrijedi život naše djece – kaže ogorčena stanovnica Blata.

U zagrebačkoj policiji su nam potvrdili da je oko 11.50 sati na Karlovačkoj cesti kod križanja s Kupinečkom ulicom, osobno vozilo sletjelo s ceste i zabilo se u ogradu. Ozlijeđenih nije bilo, nastala je samo materijalna šteta.

Inače, ova nesreća se dogodila upravo na lokaciji gdje su najavili postavljanje jednog od sedam ležećih policajaca u Blatu, ali on se do danas nije postavio jer je opet zapelo u nekoj proceduri.

Predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad Jadranko Baturić ističe kako su oni već dobili od Grada odobrenje za izvođenje projekta te da samo čekaju dozvolu policije.

- Napravit ćemo zonu smirenog prometa i nadam se stati na kraj divljim vožnjama. Postavit ćemo sedam ležećih policajaca duž cijele Karlovačke i to na svakih 300 metara od dječjeg vrtića pa do mjesta prošlotjedne tragedije. Uz to ćemo postaviti i dodatnu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, a na ulazu u zonu smirenog prometa ćemo postaviti trepteće lampe i zvučne trake na cestu. Neki će možda reći da je to pretjerano, no ništa nije pretjerano da bi se spriječila nova tragedija - veli Baturić te dodaje da bi radovi mogli krenuti već idući tjedan, ako dobiju zeleno svjetlo od policije.

Čitateljica

Iz Policijske uprave zagrebačke su nam odgovorili kako im je Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poslao tek u četvrtak zahtjev za novu regulaciju prometa na Karlovačkoj cesti te da su ga oni u međuvremenu prihvatili.

Baturić nam je ispričao kako su oni u ponedjeljak održali sastanak na terenu gdje su dogovorili nova rješenja te da su potvrdu od Grada da je projekt prošao dobili u četvrtak.

- Čim dobijem na pismeno odobrenje od policije krećemo istog trena raditi - kaže Baturić.

Podsjetimo, prošli četvrtak u večernjim satima 33-godišnjak koji je upravljao BMW-om krapinskih registarskih oznaka naletio je na dijete koje se kretalo preko pješačkog prijelaza u prisutnosti roditelja. Dijete je na mjestu poginulo, a očevidom je utvrđeno da je vozač vozio neprilagođenom brzinom.

Čitateljica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:41