IDE U PRITVOR

NOVA TUČNJAVA ISPRED ZRAČNE LUKE RESNIK Na taksi parkiralištu bacio muškarca na tlo, uhvatio ga za vrat i gurao mu prste u oči i usta

Ilustracija
 Zvonimir Barišin / Hanza media

Sudac istrage odredio je istražni zatvor nad 33-godišnjakom koji je u četvrtak ujutro u splitskoj zračnoj luci Resnik napao muškarca kojem je uz prijetnje gurao prste u oči i usta. Istražni zatvor je predložilo Općinsko državno odvjetništvo iz Splita nakon ispitivanja 33-godišnjaka zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo, piše Slobodna Dalmacija.

Kako navode iz državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u četvrtak oko 8,15 sati na taksi parkiralištu ispred zgrade zračne luke verbalno i fizički napao žrtvu s ciljem da kod njega izazove strah. Nakon što ga je uhvatio za vrat i bacio na tlo, dok je ovaj ležao gurao mu je prste u oči i usta uz riječi prijetnje. Neposredno nakon toga 33-godišnjak se udaljio s mjesta događaja i istog dana preko aplikacije poslao žrtvi poruku prijetećeg sadržaja koja je kod njega izazvala osjećaj ugroženosti i straha za život.

Nakon dovođenja pritvorskom nadzorniku ispitan je na državnom odvjetništvu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. S obzirom na to da postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi okrivljenik puštanjem na slobodu mogao ponoviti kazneno djelo, državno odvjetništvo je predložilo, a sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, piše Slobodna Dalmacija.

Na Resniku su se s početkom sezone učestali sukobi što se najviše povezuje sa sve većim brojem osoba koje se žele baviti taksi uslugama. Tako je utorak oko 23 sata u KBC Split zatražio liječničku pomoć 37-godišnjak s teškom ozljedom nosa. Njega je par sati ranije u zračnoj luci napala skupina muškaraca, bacili ga na tlo i tukli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:15