KOBNO RASKRIŽJE

NOVI DETALJI FATALNE NESREĆE Izidora je jedina bila pri svijesti, zvala je pomoć i odmah počela izvlačiti druge

Riječ je o tzv. T raskrižju i mladi vozač je, umjesto da se zaustavi te potom skrene lijevo ili desno, produžio ravno, prešao preko kolnoga ulaza i doslovno se zabio automobilom u prednji dio obiteljske kuće u ulici Stjepana Radića.
 Vlado Kos/Cropix

ĐAKOVO - Ivan Be. (26) iz Vrpolja smrtno je stradao u prometnoj nesreći u nedjelju oko 4,30 sati u Tomašancima nedaleko Đakova. On je bio suvozač u svom taksi vozilu kojim je upravljao njegov prijatelj Josip T. (24) i koji je, kao i putnice na stražnjem sjedalu Izidora Ba. (23) i Maja Bu. (21) iz Tomašanaca u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede. Josipovo stanje je najkritičnije i on se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Osijek.

Kako smo doznali pretrpio je teške ozljede glave i nalazi su u komi. Izidori su slomljeni ruka i nos te je nakon pružanja liječničke pomoći puštena kući, dok je Maja zadobila prijelome ruku i ozljede u predjelu rebara zbog čega je zadržana na bolničkom liječenju. Do nesreće je došlo nakon što se Josip nije zaustavio pri ulasku u raskrižje.

- Vozač je dolazio sporednom cestom, odnosno odvojkom Ulice Stjepana Radića i pri dolasku u raskrižje s glavnom cestom nije se zaustavio na znak "Stop" - rekao je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Riječ je o tzv. T raskrižju i mladi vozač je, umjesto da se zaustavi te potom skrene lijevo ili desno, produžio ravno, prešao preko kolnoga ulaza i doslovno se zabio automobilom u prednji dio obiteljske kuće u Ulici Stjepana Radića.

FOTOGALERIJA: Stravični prizori s mjesta nesreće

Mještani Tomašanaca koji žive u neposrednoj blizini mjesta nesreće kažu da su čuli samo jak udarac. Pretpostavljaju da vozač nije vidio znak „Stop“ zbog guste magle koja se spustila nad selo.

Neposredno nakon udara jedina koja je bila pri svijesti bila je Izidora. Ona je i nazvala službu 112 zatraživši pomoć, a onda je pokušala izvući iz automobila ostale putnike, no uz pomoć susjeda koji su prvi stigli na mjesto nesreće uspjela je izvući svoju prijateljicu. Suvozačka vrata pokraj kojih je sjedio poginuli Ivan bila su zaglavljena. Djevojke su se inače vraćale iz Đakova gdje su bile u noćnom izlasku, pa su za povratak kući uzele taksi. Josip je tek nedavno počeo voziti Ivanov taksi, što ga je ovaj zamolio jer je navodno zbog ranijeg prometnog prekršaja ostao bez vozačke dozvole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:17