BRUTALAN NAPAD

Novi detalji horora u Rijeci: ‘I konobar i gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali on je bio prejak‘

‘Znam ubojicu. Dolazio je ovdje, ali nam je i stalno ordinirao po Korzu. Nije pjevao, već urlao. Znao je imati svakakve ispade...‘

Djelatnici policije pregledavali su šire mjesto zločina.

 Matija Djanjesic/Cropix

Stravično ubojstvo potreslo je jučer Rijeku. U kafiću Pin muškarac je napao stariju žensku osobu i usmrtio ju. Hitna medicinska pomoć pokušala je reanimirati nesretnu ženu, ali bezuspješno, piše Novi list.

Brojni stalni gosti su, unatoč hororu koji se tamo odvijao dan prije, odlučili popiti svoju jutarnju kavu. Glavna tema razgovora bio je jučerašnji napad pomahnitalog ubojice, kojega, sudeći po izjavama, svi jako dobro poznaju. Naime, Riječani su ga znali često viđati i slušati kako, preko mikrofona i pojačala, sjedi na podu i na sav glas pjeva crkvene pjesme.

image

Kafić Pin.

Matija Djanjesic/Cropix

Konobaru je, nakon ubojstva, pozlilo od šoka i djelatnici Hitne medicinske pomoći pružali su mu psihološku pomoć.

Konobar u šoku

- Pokušao sam utješiti kolegu iz Pina, koliko god sam mogao, ali on je mladi dečko, od tek 20 godina i to ga je strašno pogodilo. Ne znam kako bih se ja postavio u takvoj situaciji - rekao je konobar iz susjednog kafića za Novi list. Na mjesto na kojem on radi, dodaje, ubojica i njegova žrtva nikad nisu zalazili.

image

Policija je do kasno u noć imala pune ruke posla sa sastavljanjem svih kockica mozaika.

Matija Djanjesic/Cropix

Imao ispade i ranije

- Znam ubojicu. Dolazio je ovdje, ali nam je i stalno ordinirao po Korzu. Nije pjevao, već urlao. Znao je odjednom imati svakakve ispade. Nije mi jasno što je radio s tom starijom ženom u društvu. Grozno je to što se dogodilo. Poznajem i ovu gospođu Vesnu koja je sve to vidjela i dobro je da je uspjela pobjeći, jer je mogao i u nju napasti. Tko zna kako je moglo sve to završiti - rekao je.

image

Mjesto nesreće.

Matija Djanjesic/Cropix

Vesna Wagner, 74-godišnja Riječanka, zatekla se u kafiću Pin kada se dogodilo ubojstvo. Prema njezinim riječima, radilo se o mlađem muškarcu koji je bio u društvu starije žene te ju je u jednom trenutku uz čistog mira napao.

- Oni često dolaze u taj kafić, ona je dosta starija od njega. Naručili su čaj i kavu. On je gledao u mene i konobar me je upozorio da izađem van. To me spasilo, jer bi možda i mene napao. Najednom ju je počeo vući, udarati, grebati... Bilo je strašno - ispričala je svjedokinja, koja, kako kaže, često dolazi u Pin popiti kavu.

Svjedokinja Wagner se prisjetila još jednog detalja:

- I konobar i jedan gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali je on jednostavno bio prejak. Pokušali su ga spriječiti, ali, koliko sam mogla vidjeti, jednog od njih je ogrebao po ruci i ozlijedio ga. I danas mi nije jasno što je njemu bilo. Što mu je to u trenutku došlo? Dan ranije su najnormalnije sjedili na terasi, da bi sljedećeg dana tako poput životinje skočio na jednu ženu, rekla je svjedokinja za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:16