PAKLENI PLAN

NOVI DETALJI KRVAVE NOĆI Kakoje koprivnički Casanova bacio bombu na muža fatalne frizerke

Hrvoje Brunac preživio je napad, ozlijeđene su mu noge, a njegova supruga Valentina i njezin udvarač Nikola Laboš uhićeni su
 CROPIX

Zbog paklenog plana da 36-godišnjeg supruga Hrvoja Brunca digne u zrak u vlastitom dvorištu u mjestu Koprivnički Ivanec, njegova supruga Valentina (38) zajedno s tri godine mlađim ljubavnikom Nikolom Labošem, završila je iza rešetaka nakon što im je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja, odnosno dovršenja pokušanog kaznenog djela.

Optužbe su strašne - majka dvoje djece i frizerka po struci poticala je ljubavnika da joj ubije supruga pa je 35-godišnji 'Casanova' u nedjelju oko 22.10 sati krenuo u akciju i bacio ručnu bombu prema Hrvoju. Naime, čim je Hrvoje ušao u dvorište, ljubavnik je, navodno, iz susjednog dvorišta u njihovo ubacio bombu. U eksploziji je Hrvoje zadobio teške ozljede noge.

U ulicu su dojurili policajci i ekipa Hitne pomoći, a nakon samo 24 sata istražitelji su posložili mozaik zločina. Susjedi su u šoku jer iz kuće obitelji Brunac nikad nije dopirala vika, čak nisu primjećivali povišene tonove ili poprijeke poglede. Živjeli su za sebe.

Začuli povik ‘Jao’

- Kad je grunulo mislili smo da djeca bacaju petarde. Začuli smo tek povik 'Jao'. Ali zbog zatvorenih prozora nismo previše pridavali pažnju. Božić je pred vratima pa je zvučalo kao neko slavlje. I još k tome, nedjelja navečer. Ali kad su došle Hitna i policija, uvidjeli smo da nešto nije u redu. Rekli su samo za vrijeme očevida da je 'netko prehitil bombu v dvorišće i da je Brunac nastradal'. Tražili smo Valentinu da se raspitamo kak’ mu je i ak’ mu je išla u posjet, ali je nije bilo. Niti sinova. Sad nam je i jasno zašto - priča s nevjericom prva susjeda Brunčevih.

O toj obitelji imaju samo riječi hvale. Kažu da su 15-ak godina u braku u kojem su dobili dva krasna sina.

Zajedno nabavili bombu

- Ona je frizerka. Zanimljiva plavuša. Radi u frizeraju kod crkve, a koji sad, valjda zbog toga kaj je uhićena, ne dela. Znate, to vam je frizer za muške i ženske. Priča se da je taj neki iz susjednog sela često dolazil na šišanje i to samo kad je ona bila u radnji. Možda je to taj zbog kojeg je bila spremna ubiti muža. Pa Hrvoje ne bi ni mrava zgazil. Od jutra do mraka je na poslu. Zato iz njihovog doma nikada i nije dopirala buka. Nisu se imali ni kada svađati. U kuću njihovu dolazila je uglavnom rodbina - u čudu priča druga susjeda.

Uhićeni Laboš, koji je zbog ljubavnog zanosa bio spreman i ubiti, kazneno će odgovarati za pokušaj ubojstva, dok je supruga ozljeđenog zaradila prijavu za poticanje na izvršenje kaznenog djela.

Valentina i njezin novi odabranik, kako neslužbeno doznajemo, neko su vrijeme kratili dane zajedno, a od ljeta se u kući nalazila i bomba koju su zajedno nabavili.

Vječiti drugi

Ako je suditi prema dosadašnjim rezultatima istrage, bilo je samo pitanje vremena kada će plan sprovesti u djelo, a navodno ju je finalizirati odlučio upravo Nikola ne bi li prestao biti vječiti drugi u Valentininu životu. Inače, dvojica maloljetnih sinova supružnika Brunac trenutno se nalaze kod djeda i bake, a ozljeđeni je izvan životne opasnosti te ne može doći sebi od šoka da je pukom slučajnošću preživio atentat koji je organizirala njegova supruga i konkurent za kojeg nije ni znao da postoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:11