TRAGEDIJA NA JARUNU

Novi detalji nesreće u kojoj je poginula studentica Petra: U pritvoru nije završio samo motociklist koji ju je pokosio

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom koji su prijavljeni za izazivanje prometne nesreće
Studenti odali počast poginuloj Petri
 Ranko Suvar/Cropix

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim motociklistom koji je u noći 26. lipnja kod zagrebačkog studentskog doma 'Stjepan Radić' motorom naletio na studenticu Petru P. koja je preminula u bolnici od teških ozljeda. Policija javlja kako je uz motociklista za izazivanje prometne nesreće prijavila i 20-godišnjeg vozača Audija.

Kako objašnjava policija, provedenim naknadnim izvidima došli su do saznanja da je 21-godišnjak vozio motocikl Hondu bez položene vozačke dozvole, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 0,27 g/kg u organizmu.

- Kretao se južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 5, preko uzdužne pune crte na kolniku, motociklom je prešao na sjevernu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, opisuju iz policije i dodaju kako je pritom počeo pretjecati automobile.

image
Studenti odali počast poginuloj Petri
Ranko Suvar/Cropix

Motociklist je počeo pretjecati Audi zagrebačkih registarskih oznaka koji je vozio osumnjičeni 20-godišnjak i Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka koji je vozio 51-godišnjak. Automobili su se kretali južnom kolničkom trakom Jarunske ulice približavajući se pješačkom prijelazu.

- U trenutku dok ga je motocikl pretjecao, osumnjičeni 20-godišnjak u Audiju je vozilom prešao preko pune crte na sjevernu kolničku traku. Pretjecao je Volkswagen koji se približavao obilježenom pješačkom prijelazu zbog čega je smanjivao brzinu. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, u nastavku pretjecanja i kretanja sjevernom kolničkom trakom kao i zbog dolaska Audija, 21-godišnjak je pomaknuo motocikl bliže sjevernom rubu kolnika te prednjim dijelom motocikla naletio na 20-godišnju pješakinju.

image
Studenti odali počast poginuloj Petri
Ranko Suvar/Cropix

Studentica Petra P. u tom je trenutku prelazila preko pješačkog prijelaza.

- Nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, motocikl je preko južne kolničke trake izletio van kolnika i naletio na rubni kamen. Nakon prometne nesreće osumnjičeni 20-godišnjak zaustavio je automobil nedaleko mjesta događaja, pješice se vratio na mjesto nesreće da bi se nakon dolaska policije i hitne pomoći te zbrinjavanja ozlijeđenih samoinicijativno udaljio s mjesta događaja, kažu iz policije.

U prometnoj nesreći 21-godišnji vozač motocikla teško je ozlijeđen, a studentica koju je pregazio preminula je.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, javljaju iz policije.

image
Studenti odali počast poginuloj Petri
Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:07