SVE POVEZANO S RIMAC!

Novi detalji o akciji USKOK-a: Doznali smo tko je poduzetnik koji se našao na meti istražitelja

USKOK-ova akcija usmjerena je i prema bivšoj rektorici Sveučilišta u Zadru Dijani Vican

Josipa Rimac, Dijana Vican

 CROPIX

USKOK je upravo objavio da je u tijeku nova akcija uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zadra i Zagreba u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", kratko je priopćio USKOK.

Navodno se radi o novom kraku afere povezane s Josipom Rimac i određenim natječajem na zadarskom Sveučilištu.

image

Zgrada u Zadru u kojoj živi Dijana Vican

Jure Miskovic/Cropix

Naime, kako neslužbeno doznajemo, USKOK-ova akcija usmjerena je prema donedavnoj rektorici Sveučilišta u Zadru Dijani Vican, koja sada radi na mjestu voditeljice Centra "Stjepan Matičević" pri zadarskom sveučilištu. Osim nje, na meti istražitelja našao se i direktor jedne zagrebačke građevinske tvrtke.

Istražitelji navodno sumnjaju da je bivša državna tajnica Josipa Rimac, sada Josipa Pleslić, urgirala kod bivše rektorice vezano za jedan posao na Sveučilištu u Zadru za koji je bila zainteresirana tvrtka zagrebačkog poduzetnika.

Kako neslužbeno doznajemo, zagrebački poduzetnik koji se našao na meti USKOK-a je direktor tvrtke Graditelj svratišta d.o.o. Ante Stanišić. Iako se u istrazi izravno spominje i Josipa Rimac, ona navodno nije obuhvaćena akcijom uhićenja.

Treba napomenuti da je Josipa Rimac, dok je bila na dužnosti državne tajnice u Ministarstvu uprave, stanovala upravo u stanu u zgradi na zagrebačkim Mlinovima čiji je vlasnik tvrtka Graditelj svratišta.

image

Zgrada Sveučilišta u Zadru u kojoj radi Dijana Vican

Jure Miskovic/Cropix

Na pitanje o uhićenjima ministar pravosuđa Ivan Malenica kojega su novinari susreli na obilježavanju dana zagrebačkog Pravnog fakulteta kazao je tek da akciju provode neovisna tijela, javlja Hina.

Josipa Rimac, bivša HDZ-ova državna tajnica i ranije kninska gradonačelnica te saborska zastupnica, optužena je za pogodovanje investitoru izgradnje vjetroelektrane na području Ervenika i Knina.

U postupku proizašlom iz afere Vjetroelektrane osumnjičena je za niz malverzacija, uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, pogodovanje izmjenama uvjeta za zakup državnog zemljišta za uzgoj stoke na krškim pašnjacima i slično.

image

Josipa Pleslić ex. Rimac

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:20