PUŠTEN NA SLOBODU

NOVI DETALJI O DIVLJAKU KOJI JE PREMLATIO TAKSISTA Ovo mu nije prvi nasilni ispad, taksist je odmah angažirao odvjetnika

 
Ilustracija taksi vozila
 Profimedia

Nasilnika koji je u noći na nedjelju brutalno pretukao i teško ozlijedio 51-godišnjeg taksista zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo je nakon ispitivanja pustilo da se brani sa slobode, odnosno protiv njega nije zatražilo određivanje istražnoga zatvora.

Mladić (23) nije prestajao tući taksista ni nakon što je ovaj pod batinama čak dva puta pištoljem pucao u zrak. Policija je 23-godišnjaka uhitila te ga je predala pritvorskom nadzorniku, međutim, tužiteljstvo ga je pustilo na slobodu, ne odredivši mu čak ni mjere opreza, poput zabrane približavanja žrtvi. Kako doznajemo, napadač je sin jednog zaposlenika jednog ministarstva i ovo mu nije prvi nasilni kazneni grijeh.

- Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. Nakon ispitivanja otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti i druge potrebne dokazne radnje, a okrivljenik je potom pušten na slobodu jer zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo - rekli su nam.

Premlaćeni taksist i dalje se oporavlja od teških ozljeda lica i jabučice oka, zbog čega mu je trenutno ozbiljno narušen vid na jedno oko te ga čekaju operacija i višetjedni oporavak. Policija ga, doznajemo, nije obavijestila da je njegov napadač pušten na slobodu. Angažirat će odvjetnika i tražiti zabranu približavanja napadača, jer mu nije svejedno što mladić slobodno šeta gradom.

Podsjetimo, vozač je ispred jednog kluba na Trešnjevci pokupio troje putnika, jednu djevojku i dva mladića. Na suvozačko sjedište smjestio se mladić koji je čitavo vrijeme bio agresivan te je prijetio suputnicima, zbog čega su oni taksistu rekli da zaustavi auto. On je to i učinio, putnici sa stražnjeg sjedala su izašli, no mladić je tada svoju agresiju usmjerio prema vozaču. Počeo ga je gušiti, a kada se on uspio osloboditi i izaći iz vozila, šakama ga je nemilice udarao u glavu. Taksist mu je govorio da to ne čini jer će ga morati ozlijediti, a u ruci je držao pištolj CZ za kojeg ima dozvolu za držanje i nošenje.

Ispalio je hitac u zrak kako bi nasilnika odvratio od daljnjih napada, no to nije bilo dovoljno. Mladić mu je vikao da baci pištolj i nastavio ga udarati, a on nije htio oružje ispustiti iz ruke kako ne bi palo u ruke mladića. Ispalio je i drugi hitac u zrak, te uspio ući u vozilo, no nije mogao zatvoriti vrata. Tada je primio najteže udarce i to nogom u glavu od mladića koji inače trenira nogomet, a tada su nastale i teške ozljede lica i oka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:40