KAOS U ZAGREBU

Novi detalji o filmskoj potjeri: Mladić bježao preko cijelog grada, od Sesveta do Rudeša! Ozlijeđena dva policajca

Zasad nije poznato što se sinoć zbivalo u glavi 26-godišnjem V.D.K.

Policijski očevid

 Goran Mehkek/Cropix

Desetak policijskih vozila u utorak je u večernjim satima u kvartu Rudeš u Zagrebu lovilo automobil, a redakcija Jutarnjeg objavila je i snimku potjere.

Tijekom kontrole prometa u Sesvetama pokušali su zaustaviti osobni automobil, ali ih je vozač izignorirao te je počeo bježati. Iz policije su sinoć potvrdili tek da je bilo postupanja u prometu.

Zasad nije poznato što se sinoć oko 21.30 sati zbivalo u glavi 26-godišnjem V.D.K. dok je u Sesvetama sjedio u svojoj neregistriranoj Ford Fiesti. No kad su to uočili oko 21.45 sati policajci, koji su patrolirali u blizini, jer im se sasvim opravdano učinio sumnjiv vozač u automobilu, nastala je prava drama.

Uslijedio je neuspjeli pokušaj legitimiranja mladog vozača jer se u crvenoj Fiesti od 60 konjskih snaga dao u luđački bijeg.

Prema informacijama koje imamo, vozio je sumanuto preko zaobilaznice i zatim po Zagrebačkoj. Krivudao je gdje god je mislio da će uspjeti pobjeći, ali za njim je bilo sve više i više policijskih vozila koja su ga koštala uhićenja nakon nekih 20-ak minuta jurnjave kod Sky Towera u zagrebačkom Rudešu.

Iza njega je noć provedena u policiji, a je li mu sinoć policija pomrsila planove dok je u vozilu u Sesvetama čekao pravi trenutak počiniti eventualno neko drugo kazneno djelo, bit će poznato po dovršetku kriminalističkog istraživanja. Osim Ford Fieste u jurnjavi je oštećeno i jedno policijsko vozilo, ali i prometni znakovi.

Priopćenje PU zagrebačke

O sinoćnjoj potrazi koja je zaintrigirala stotine žitelja metropole oglasila se i zagrebačka policija.

- Oko 21.45 sati u Novom Jelkovcu, nakon što su policijski službenici, radi provjere identiteta, pristupili vozaču osobnog automobila marke Ford bez registarskih oznaka, on se tim vozilom dao u bijeg od naselja Jelkovec i dalje preko Zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3, u smjeru zapada. S čvora kod Jankomira uključio se u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka. Jurio je velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer kretanja i cijelo se vrijeme oglušivao o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policijskih službenika. Dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom je sletio s kolnika, nakon čega su radi sprečavanja daljnjeg bijega, policijski službenici prema njemu uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) - kažu iz PU zagrebačke navodeći da su po utvrđivanju vozačeva identiteta utvrdili da je riječ o starom policijskom znancu evidentiranom za prekršaje i kaznena djela.

Iz policije dodaju i da je tijekom potjere osumnjičeni svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici te križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici.

- Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja - zaključuju iz policije koja će, sudeći prema svemu nabrojanom, posrnulog mladića prijaviti za niz djela.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:49