MEĐUNARODNA AKCIJA

NOVI DETALJI O PODUZETNICI U ČIJEM SU LUKSUZNOM DOMU NAŠLI DROGU Romanu Bunić su snimili u kupnji kile kokaina od Pink Panthera

Romana Bunić je nakon uhićenja u kolovozu rekla da joj je kokain podmetnut
 Pu zagrebačka, Colourbox

Razbijanje međunarodne skupine krijumčara kokaina, ecstasyja, heroina i hašiša u akciji pod kodnim imenom Hunt (lov), a u kojoj su nedavno uhićen bivši šef kaštelanske Hvidre Jozo Certa, zatim Franjo Katavić, svojedobno krivotvoritelj putovnice za tada odbjegloga generala Antu Gotovinu, i drugi, baca novo svjetlo i na uhićenje Romane Bunić (53), poduzetnice i HSP-ove kandidatkinje na izbornoj listi za gradsku četvrt Podsljeme, koju su policajci uhitili u kolovozu ove godine.

U njezinoj vili na Šestinama u kolovozu ove godine policija je pronašla kilogram visokokvalitetnoga kokaina, a poduzetnica se branila da joj je droga podmetnuta te da se njezinom prodajom nikad nije bavila. No, kako sada postaje vidljivo, policajci i pripadnici Uskoka već tada su znali da je ona drogu kupila od međunarodnih krijumčara, međutim, tada to nisu mogli objaviti da ne bi kompromitirali tajnu akciju nadzora čitave skupine.

Kilogram za Istru

Štoviše, Uskok je tajno snimio preprodaju droge Romani Bunić, a osim videonadzora, tajno su snimali i telefonske razgovore. Znali su da ona drogu kupuje te su isporuku tog kilograma kokaina po njezinoj narudžbi pratili čak iz Nizozemske do njezinih vrata. Tako su još tijekom srpnja snimili razgovore između nje i bankara Aleksandra Ćukovića, u kojima dogovaraju kupnju kilograma kokaina za 40.000 eura. Ćuković zatim kontaktira Dušana Martinovića Duška (42), inače navodnog pripadnika bande Pink Panther, a Martinović naziva svoju vezu u Nizozemsku te iz Nizozemske za Hrvatsku kreće dva kilograma kokaina. Naime, osim za Bunić, kilogram je bio namijenjen i za Istru, a naručio ga je Momčilo Vujačić.

Uhićenje na naplati

Policijska tajna pratnja 13. kolovoza fotografira sastanak u Zagrebu kojemu prisustvuju Martinović, Vujačić, Ćuković i Bunić te dvojica kurira koji će drogu prevesti iz Nizozemske. Kuriri odlaze u Nizozemsku i tri dana kasnije, 16. kolovoza, jedan od kurira u Renaultu slovenskih oznaka u Hrvatsku dovozi naručena dva kilograma. Drogu Romana Bunić predaje osobno “Pink Pantheru” Martinoviću. Drugi kilogram droge nastavlja za Istru, međutim istoga dana, na autocesti kod izlaska za Karlovac, policajci mu postavljaju zasjedu te ga uhićuju s tim kilogramom kokaina. Samo dan kasnije policajci su pokucali na kućna vrata Romane Bunić te kod nje pronalazi preostali kilogram. Kako Martinović, Vujačić, Ćuković i ostali ne bi posumnjali da su sve vrijeme pod tajnim nadzorom, pokušao se stvoriti dojam da se ove dvije zapljene plod slučajnoga pronalaska po dojavi informatora, međutim, sada kada je čitava akcija završena, postaje poznata cijela istina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:49