USPJEŠNO SPUŠTANJE

NOVI DETALJI O PRISILNOM SLIJETANJU HELIKOPTERA NA ZLARINU Doznajemo zašto je otkazao motor letjelice i kakav je zahtjevni manevar izveo pilot

 
 CROPIX

Kod otoka Zlarina u uvali Oštrica zbog kvara je danas prisilno sletio helikopter, a tijekom poslijepodneva doznali smo nove informacije o drami koja se događala tijekom jutra iznad ovog otoka.

Kako doznajemo, razlog kvara najvjerojatnije je ulijetanje ptice u motor helikoptera, radi čega je pilot Zoran Matić bio prinuđen spustiti letjelicu.

Riječ je o vrlo iskusnom pilotu koji je helikopter spustio autorotacijom, inače vrlo zahtjevnim manevrom.

U helikopteru tipa Alouette registracijske oznake 9A-HAT su se nalazile još dvije osobe, a liječničku pomoć zbog lakših ozljeda nakon slijetanja potražili su sam pilot i jedan od putnika.

Pilot helikoptera Zoran Matić inače je i vlasnik tvrtke Eudora Let koja je vlasnik letjelice. Firma je registrirana za izvanredni zračni prijevoz i ima sjedište u Vodicama.

Podsjećamo, helikopter je ranije danas prisilno spušten u uvali Oštrica na otoku Zlarinu. Prema izjavama očevidaca, letjelica je iznad otoka počela gubiti visinu, nakon čega se survala, a pilot je uspio aterirati na ledinu. Dijelovi helikoptera, tvrde, mogu se pronaći po cijelom otočiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:16