U TEŠKOM JE STANJU

Novi detalji o propaloj pljački bankomata: Liječnici se bore za život ozlijeđenog lopova

Eksplozija je osumnjičenog doslovno izula iz tenisice, a zadobio je i ozljedu šake te je i oglušio, zbog čega mu je curila krv iz nosa
 Tomislav Kristo/Cropix

Liječnici u KB Dubrava intenzivno se bore za život Gorana M. (36) koji je u srijedu u gluho doba noći ozlijeđen dok je, sumnja se, kemijao s pretjeranom količinom plina s ciljem da raznese bankomat na Dugoselskoj ulici u Sesvetskom Kraljevcu.

U toj noćnoj akciji, sudeći prema svemu, odnosno prema prikupljenim dokazima i iskazima svjedoka, nije bio sam, a policijski očevid koji je potrajao cijeli dan na mjestu eksplozije koja je oko 2.30 sati ujutro uznemirila stanare, utvrdio je da tzv. noćni mineri iz bankomata nisu uspjeli ukrasti niti jednu jedinu lipu.

U svom eksplozivnom debaklu pričinili su samo veću materijalnu štetu na dva bankomata i trgovini u sklopu koje su se nalazili.

Kako smo već pisali, izazivanje eksplozije bankomata plinom Gorana M. je doslovno izulo iz tenisice koja je na mjestu događaja uz tragove krvi ostala kao nijemi svjedok propale akcije. A teško ozlijeđeni počinitelj, kojeg je eksplozija i oglušila pa mu je iz nosa curila krv, a imao je i ozlijeđenu šaku, s ekipom je pokušao pobjeći. No ozljede su bile preteške pa je on bio primoran potražili pomoć hitne službe dok su njegovi suradnici pobjegli u noć, u vozilu za kojeg se pretpostavlja da je ukradeno.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Kako su nam ispričali žitelji Sesvetskog kraljevca, točnije susjedi u čijoj je neposrednoj blizini bankomat dignut, svi su se prestravili zbog eksplozije. Čuli su odmah potom i neke muške glasove, a ugledali su i dijelove bankomata koji su se rasuli po okolnim dvorištima. Neki su stanari vidjeli vozilo kako brzo starta s otvorenim vratima i udaljuje se niz ulicu.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Goran M., s obzirom na teško zdravstveno stanje u kojem se nalazi, još uvijek nije uhićen. Pod konstantnim je nadzorom policije koja paralelno dok čeka njegov oporavak povodi intenzivno kriminalističko istraživanje u potrazi za supočiniteljima, a provode se pretresi, razgovara s njegovim članovima obitelji...

Hoće li ga uspjeti povezati i s nekim od drugih ranije dignutih bankomata, pokazat će istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:47