MISTERIJ

Novi detalji o smrti Francuza: sletio u Zagreb 25. veljače, tada je majci poslao zadnju poruku

Nakon što je ušao u Hrvatsku zadnju poruku je poslao majci u 15.35 sati da javi da je sretno stigao
Eliot Charlet, ubijeni francuz
 Privatni Arhiv

I dok hrvatska policija i tužiteljstvo i dalje šute o istrazi o ubojstvu 24-godišnjeg Francuza Eliota Charleta, Jutarnji list je ekskluzivno uspio rekonstruirati neke nove pojedinosti oko njegova boravka u Hrvatskoj.

Eliot Charlet otišao je iz Pariza letom iz zračne luke Charles de Gaulle u utorak 25. veljače 2020. godine. U 15.35 sati, nakon slijetanja u zagrebačku zračnu luku, majci je poslao poruku da je sretno stigao. Majka mu je i u srijedu poslala nekoliko poruka kako bi saznala kako mu je u Hrvatskoj i uživa li, ali više nije bilo odgovora. Eliota je pokušao nazvati i brat, ali bez uspjeha jer je Eliotov mobitel već bio isključen. Zabrinuta majka kontaktirala je porukama i pozivima sve njegove prijatelje i rođake i svi su joj odgovorili da o Eliotu nema nikakvih vijesti, niti da ih je kontaktirao mailom ili putem društvenih mreža.

Nije bilo vijesti

Majku mladog bivšeg plivača, koja je zajedno s Eliotom i njegovim bratom već bila u Hrvatskoj 2011. godine kada su ljetovali na Hvaru, obuzimala je tjeskoba jer nije bilo nikakvih vijesti. U subotu 29. veljače zvala je na telefonski broj za hitne slučajeve francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj, ali nije uspjela dobiti nikoga, osim poruke na telefonskoj sekretarici. U ponedjeljak 2. ožujka 2020., već potpuno uznemirena, kontaktirala je kriznu jedinicu Ministarstva vanjskih poslova sa sjedištem na pariškom Quai d’Orsayu. Isti je dan dobila povratnu informaciju da je Eliot 25. veljače stigao u Zagreb i da je registriran njegov ulazak u Hrvatsku, da nije uhićen niti hospitaliziran.

Eliotova majka prijavila je njegov nestanak u policijskoj postaji Pontoise u pariškom predgrađu u utorak 3. ožujka ujutro i obavila razgovor s policijskim inspektorom, a to je izvješće bilo i podloga za kontaktiranje hrvatske policije jer je policijski inspektor isti dan zapisnik proslijedio sjedištu francuskoga Ministarstva vanjskih poslova.

Obdukcija

“Prije odlaska u Hrvatsku dao sam Eliotu 800 eura džeparca kako bi tamo mogao živjeti dok ne nađe posao u restoranu ili hotelu. Osim toga, moja kći nije bila zabrinuta zbog njegova putovanja s obzirom na lijepe uspomene koje su imali s ljetovanja u Hrvatskoj. Moja kći već 25 godina radi s osobama s teškoćama, trenutačno je direktorica u centru za hitni smještaj i socijalnu rehabilitaciju za prihvat i smještaj ljudi kojima je ugrožena sigurnost, a imala je takve slučajeve i iz Hrvatske”, pisao nam je Eliotov djed koji je bio tjelohranitelj Charlesa de Gaullea. Eliotov otac radi u jednoj farmaceutskoj tvrtki.
Obitelj nestalog mladog Francuza želi samo doznati tko je i pod kojim okolnostima ubio Eliota Charleta čije je tijelo pronađeno 20. ožujka na livadi pokraj šume na području Gornjeg Jelenja. Prethodno je bio zadavljen i imao je brojne udarce po glavi tupotvrdim predmetom, a potom je poliven i zapaljen. Obdukcijom je ustanovljeno da je od smrti do pronalaska tijela prošlo 24 sata.

Gdje je Eliot Charlet sve bio od slijetanja u Hrvatsku 25. veljače popodne do tragične smrti, treba rekonstruirati istraga.
Ako je netko nešto vidio i zna o Eliotu Charletu, to uvijek može dojaviti policiji na telefon 192, broj 112 ili najbližoj policijskoj postaji. Podsjećamo da je obitelj spremna ponuditi nagradu od 5000 eura koja bi dovela do otkrića osobe osumnjičene za Eliotovo ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:48