TRAGEDIJA NA A3

NOVI DETALJI PRVE NESREĆE KAMIONDŽIJE KOJI JE USMRTIO DVIJE DJEVOJČICE Sudario se s dva vozila, platio pola kazne na licu mjesta i nastavio voziti

 
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Istraga nije javna, zbog čega vam ne mogu odgovoriti na detaljno postavljena pitanja. Tako je na naš upit o daljnjem tijeku istrage o prometnoj nesreći koja se prošlog petka dogodila na 133. kilometru autoceste na odmorištu Novska odgovorila Jadranka Huskić, sisačka županijska državna odvjetnica.

Je li Županijsko državno odvjetništvo naložilo ili provodi daljnje izvide o postupanju poslodavca 59-godišnjeg vozača, pošto je on primio terapiju na odmorištu kod Županje? Je li stigao nalaz krvi i urina iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” i što je pokazao? Je li zatražen zdravstveni karton vozača Ivana Filipovića te je li uložena žalba na rješenje o određivanju pritvora? Sve smo to pitali županijsku državnu odvjetnicu Jadranku Huskić i dobili odgovor da će odluka u tom predmetu, nakon što bude donesena, biti objavljena na stranici Državnog odvjetništva.

Bez izvida

I zagrebačku smo policiju pitali je li se uključila u krim-istraživanje s obzirom na to da je sjedište tvrtke za koju Filipović radi u Zagrebu, ali ona zasad ne provodi nikakve izvide.

Kad je, pak, riječ o nesreći koja se dogodila 17. svibnja, oko 11 sati, kod Rešetara, u kojoj je Filipović, upravljajući drugim teretnjakom iste tvrtke, Mercedesom Actros, prešao iz prometnog na zaustavni trak i prilikom vraćanja udario u vozilo HAC-a, iz PU brodsko-posavske su nam odgovorili da je bio alkotestiran te da je test pokazao 0,0 promila alkohola u krvi i kako na vozilima nije pričinjena veća šteta niti su im oštećeni vitalni dijelovi, a vozač nije bio pod utjecajem alkohola, nije bilo razloga za njegovo isključenje.

Sankcioniran

Ništa nije upućivalo ni na eventualnu potrebu za slanjem vozača na izvanredni liječnički pregled, a u tom i bilo kojem takvom slučaju nema razloga ni zakonske obveze za izvješćivanje poslodavca, odgovorili su nam iz PU brodsko-posavske.

Vozač je na mjestu događaja zbog počinjenog prekršaja sankcioniran. Ukupna kazna je 1300 kuna, o čemu je vozaču uručena obavijest, koja mu omogućava da u roku tri dana plati polovicu kazne, što je i učinjeno, odgovoreno nam je na upit.

Vlasnik tvrtke Marin Promet Miroslav Pejić ni u srijedu nije odgovarao na pozive. Neki od susjeda u zgradi na Borovju, gdje je sjedište tvrtke, rekli su nam da ga ne poznaju i da nisu ni znali da je u njihovu ulazu sjedište navedene tvrtke.

Njegov brat angažirao je odvjetnika Veljka Miljevića za daljnje zastupanje u kaznenom postupku, u kojem Ivanu Filipoviću zbog prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije 14-godišnjakinje prijeti do 15 godina zatvora ako mu se dokaže krivnja.

Psiholozi pomažu učenicima u školi

Tim za krizne intervencije Ministarstva obrazovanja u kojemu je četvero psihologa u srijedu je došao u OŠ Dalj, gdje je počeo s radom na psihološkoj pomoći učenicima, nastavnicima i roditeljima djece ove škole, koja je prošloga petka izgubila svoje dvije učenice u prometnoj nesreći kod Novske. Iako u petak završava nastava u ovoj školskoj godini, tim će u Dalju ostati i sljedećeg tjedna te biti na raspolaganju ljudima iz kolektiva, ali i roditeljima i učenicima. Nastava će se do kraja ovoga tjedna odvijati po redovitom rasporedu, ali uz sate koji su skraćeni na 30 minuta. (Nikola Patković)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:58