UPAO U KLOPKU

NOVI DETALJI SLUČAJA IZNUDE U OSIJEKU Uhićen nakon što je od žrtve preuzeo snop označenih eura

 Tonči Plazibat/CROPIX

Zbog pokušaja iznude 50 tisuća eura od bivšega pomoćnika ministra gospodarstva i bivšega ravnatelja Robnih rezervi Ivice Džalte, osječki su policajci uhitili kontroverznog osječkog poduzetnika Dragu Babića Babana te ga prijavili zbog iznude i nedozvoljenog držanja oružja.

Babić, koji je dosad bio osuđivan za otmice, i Džalto, koji je nakon kratke političke karijere također upao u probleme s pravosuđem, inače su navodno poslovni partneri. Babić je od Džalte, uz prijetnje smrću, dosad uzeo oko 50.000 eura, a zatražio je još 200.000 eura.

Džalto je nedavno prijavio prijetnje te u dogovoru s policijom Babiću dao označeni novac nakon čega je Babić uhićen.

Osječki istražni sudac odredio je Babiću pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, budući da je već osuđivan.

- Moj branjenik ne smatra se krivim i iznio je obranu, rekao je u telefonskom razgovoru Babićev odvjetnik Dražen Srb.

Drago Babić Baban je 2004. u Osijeku osuđen na ukupno 5 godina i četiri mjeseca zatvora zbog otmice i iznude. 2009. je pušten na slobodu.

Džalto je 2001. bio pomoćnik ministra gospodarstva Goranka Fižulića te ravnatelj Robnih rezervi dok nije, iste godine, sam zatražio razrješenje, nakon što su u Robnim rezervama otkriveni manjkovi.

Kasnije, 2008. osumnjičen je u aferi Kiosci zbog ilegalnog dobivanja u zakup 14 lokacija u Osijeku.

S Džaltom je bio osumnjičen i njegov poslovni partner Željko Babić, brat Drage Babića. Džalto je prije dvije godine za Kioske nepravomoćno osuđen na 4 i pol godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 13:23